Pavićević

Profesor Fakulteta političkih nauka Đorđe Pavićević smatra da se vlast silno trudi da odloži pregovore o izbornim uslovima za što kasnije i da relativizuje u najvećoj mogućoj meri pritiske koji postoje sa strane. Gost jutarnjeg programa televizije Nova S "Probudi se" očekuje da će aktuelna vlast, ipak, morati da "pristane na neke stvari".

„Ako izbori budu izgledali kao prošli put, to Srbiju vodi u dimenziju jednopartijskog sistema“, smatra Pavićević.

On konstatuje i da „rukavci“ pregovora zbunjuju i sluđuju građane.

„Ko kada pregovara sa kim? Postoji linija pregovora bez EU i linija pregovara uz EU, a sada vidimo i da pregovraju dve stranke koje su faktički na valsti. To zapravo relativizuje stvar i pokušava da stvori odstupnicu vlasti. Oni žele da kažu da ništa nije urađno pod pritiskom opozicije ili EU – mi smo se tako dogovorili“,  smatra Pavićević.

On se osvrnuo i na postavljanje dve ministarke, Maje Gojković i Jadranke Joksimović u Savet Fakulteta političkih nauka. Taj postupak on vidi kao pokušaj vlasti da pred izbore na Univerzitetu i  na fakultetima ostvari uticaj tamo gde može.

Govoreći o novom spomeniku despotu Stefanu, on je konstatovao da nije čudo što su spomenici zamenili fontane.

„Mnogo je teže utvrditi šta koliko košta u toj vrsti poslova, kada imate umetnički rad i ugovore koji u nekom smislu mogu biti poverljivi“, konstatuje Pavićević.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar