Foto: EPA-EFE/FEHIM DEMIR

U Jablaničkom okrugu do danas je ukupno 180 osoba obolelo od koronavirusa, u Opštoj bolnici u Leskovcu leči se 123 pacijenta, od kojih niko nije na respiratoru, a od početka epidemije u tom okrugu od posledica virusa preminulo je pet osoba.

Od 259 uzoraka koji su se slali na analizu prethodnih dana iz Jablaničkog okruga, 37 je pozitivno na virus, a kako je rekao gradonačelnik i komandant Štaba za vanredne situacije Goran Cvetanović, u sedmoj nedelji epidemije beleži se pad obolelih.

Iz leskovacke Bolnice koja je kovid centar za Jablanički i Pčinjski okrug, juče je otpušteno dvoje pacijenata, a danas će još njih 15, za koje je stigao nalaz da nisu pozitivni na virus korona, otići kući, kazao je Cvetanović.

Od 180 obolelih u Jablaničkom okrugu, najviše je u Leskovcu – 134, u Vlasotincu ima 36 osoba kod kojih je potvrđen virus korona, Lebanu pet, Bojniku tri i Medveđi dva.

Od ukupnog broja potvrđenih slučajeva na području okruga, broj obolelih među zaposlenima u zdravstvu je 63, kazao je Cvetanović.

Pod zdravstvenim nadzorom zbog kontakta sa obolelima, u Leskovcu je 1.205 osoba, dok je taj broj na nivou okruga 1.486.

U samoizolaciji je zbog dolaska iz inostranstva 867 osoba u Leskovcu i 1.072 u okrugu.

Ukupno 37 pacijenata iz Leskovca koji su se lečili u „Čairu“ i Niškoj Banji otpušteni su i oni će dve nedelje biti u kućnoj izolaciji.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar