U poslednja 24 sata u Srbiji je potvrđeno još 6.842 zaraženih koronavirusom, a umrlo je 37 osoba.

Testirano je ukupno 21.476, a na respiratorima se nalazi 225 osoba.

***

U Srbiji je tokom jučerašnjeg dana evidentirano još 5.067 zaraženih koronavirusom, a umrlo je 38 osoba, što je najviše umrlih u jednom danu od početka epidemije.

Testirano je ukupno 15.061, a na respiratorima se nalazilo 216 osoba.

***

Nakon što je juče u Srbiji registrovan najveći broj preminulih od koronavirusa u jednom danu, za sutra je zakazana nova sednica Kriznog štaba za borbu protiv koronavirusa.

***

U Srbiji je 1.499 zdravstvenih radnika zaraženo koronavirusom, od kojih je 64 na hospitalizaciji, rekao je ministar zdravlja Zlatibor Lončar nakon sastanka sa direktorima kovid bolnica.

„Ako vam je građani stalo do lekara, promenite ponašanje. Prekinite kontakte jer je to jedini način da pomognete sebi i njima“, rekao je Lončar.

***

Infektolog Mijomir Pelemiš, bivši direktor Klinike za infektivne i tropske bolesti Kliničkog centra Srbije, rekao je da danas da maske treba nositi i na otvorenom. On je naglasio da ako postojeće mere ne daju rezultat da će doći do njihovog pooštravanja.

„Naravno, ove mere koje smo doneli nekima teško padaju. Odmah da vam kažem da će Krizni štab na satnom nivou razmatrati sistuaciju, ukoliko dođe do pogoršanja situacije, pooštravaćemo mere. Inače, ovako zdravstveni sistem ne može da izdrži“ naglasio je Pelemiš.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare