Mijomir Pelemiš / Foto: BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIĆ/DS

Infektolog Mijomir Pelemiš, bivši direktor Klinike za infektivne i tropske bolesti Kliničkog centra Srbije, rekao je da danas da maske treba nositi i na otvorenom. On je naglasio da ako postojeće mere ne daju rezultat da će doći do njihovog pooštravanja.

Pelemiš je kazao i da Krizni štab prati situaciju na satnom nivou i da će mere biti pooštrene ukoliko dođe do pogoršanja epidemiološke situacije u zemlji.

– Maska, maska i maska. Ona treba da bude sastavni deo garderobe. Maska i unutra i na otvorenom. Ja ne znam zašto je to toliko teško. Ceo svet, vidite, nosi masku i na otvorenom. Uradite to. Neće imati ko da nas leči – apelovao je Pelemiš na stanovništvo nakon sastanka direkora kovid bolnica sa ministrom zdravlja Zlatiborom Lončarom.

PROČITAJTE JOŠ:

Pelemiš je rekao da je svestan da nekima mere koje su donete a koje su danas stupile na snagu teško padaju, ali i istakao ako opet dođe do pogoršanja, da će biti novih.

– Naravno, ove mere koje smo doneli nekima teško padaju. Odmah da vam kažem da će Krizni štab na satnom nivou razmatrati sistuaciju, ukoliko dođe do pogoršanja situacije, pooštravaćemo mere. Inače, ovako zdravstveni sistem ne može da izdrži – naglasio je Pelemiš.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare