Foto: Privatna arhiva

Kompanija Linglong objavila je da nije sklopila nijedan ugovor sa kompanijom Alfa tehniks, čiji su radnici 23. avgusta započeli protest ispred gradilišta buduće fabrike guma Linglonga u Zrenjaninu zbog navodnog duga od 5,5 miliona evra, te da sa firmom iz Svilajnca nema direktnu saradnju i ne duguje joj ništa.

U današnjem saopštenju je navedeno da je Alfa tehniks kao podizvođač ima ugovor sa beogradskim ogrankom firme China Energy Engineering Group Tianjin Electric Power Construction, (CEEC TEPC) glavnim podizvođačem radova na zrenjaninskoj fabrici.

„Kompanije Alfa tehniks i CEEC TEPC su svojevoljno potpisale ugovor, i njihova saradnja treba da se odvija u skladu sa ugovorom i zakonom. Linglong nije sklopio nijedan ugovor sa kompanijom Alfa tehniks, niti sa njom ima direktnu saradnju, pa samim tim Linglong prema pomenutoj kompaniji nije stvorio nikaka dugovanja“, navedeno je u saopštenju.

Dodaje se i da Linglong „sve obaveze prema kompaniji CEEC TEPC isplaćuje u skladu sa ugovorom“.

„Linglong, kao investitor, poštuje žalbe srpskih kompanija koje su razumne i u skladu sa zakonom, i smatramo da sporovi isto tako treba da se rešavaju legalnim i razumnim sredstvima“, navedeno je u saopštenju.

Istaknuto je da je Linglong izeno kompaniji CEEC TEPC, „praktičan i logičan predlog“ za rešavanje spora i nadaju se da će se „obe strane vratiti u zakonit i razuman kolosek i da će nesuglasice rešiti komunikacijom i pregovorima“.

***
BONUS VIDEO – Imaju li kineski radnici LingLonga razlog i pravo na nezadovoljstvo? 

Pratite nas i na društvenim mrežama:
Facebook
Twitter
Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar