Foto: Ljubica Sokić/Nova.rs

U Ulici Dragiše Mišović u Čačku od siline vetra i kiše palo je drvo na kolovoz. Prema rečima naše čitateljke Petre Milovanović, ono se rascepilo na dva dela.

„Da je neko u momentu pada prolazio stradao bi mu auto, ili bi bio povređen“, ispričala je naša sagovornica.

Ona je dodala da u tom delu grada vise žice, jer ih je stablo, najverovatnije prekinulo. U EDB nismo dobili informaciju da li je u prekidu napajanje električnom energijom. U Pigovoj ulici, zbog oluje, povremeno nestaje struja.

Jaka kiša zahvatila je i sela Zablaće i Balugu kod Čačka. Prema rečima Balužanke Dane Jakovljević duvao je jak olujni vetar.

„Bilo je i graduški, ali pošto imam papriku i kupus kiša puno znači. Zemlja nam je bila totalno suva i ispucala. Pukotine su do pet centimetara. Kukuruzu znači voda gde nije sagoreo“, kaže Jakovljević za Nova.rs.

Podsetimo, oko petnaest časova Čačak je zahvatio jak pljusak praćen vetrom i grmljavinom i usporio saobraćaj.

Meštani sela Lipnica kažu da ne pamte ovakve prizore. „Kiša je stigla od Kragujevca što je nesvakidašnja pojava u dolini Zapadne Morave. Nije se video prst pred okom.“

.

„Prizor kao iz Hičkokovih filmova. Potom nas je pogodio grad veličine lešnika koji je padao par minuta. Ne bi trebalo da ima oštećenja na biljnim kulturama“, rekao je za Nova.rs Boban Sakić.

Nevreme je danas pogodilo i Kragujevac i okolinu, a bilo je praćeno jakom kišom, vetrom, munjama, a lokalno je padao i grad.

***

BONUS VIDEO: Nevreme kod Topole

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar