Foto:Shutterstock

U Gradskom zavodu za javno zdravlje Beograd moguće je zakazati uzimanje brisa grla i nosa za testiranje na COVID-19 (PCR) na lični zahtev građana.

Testiranje na sopstveni zahtev je uglavnom namenjeno putnicima u međunarodnom saobraćaju. Dnevni kapacitet za testiranje je 30 osoba.

Od 18. avgusta, termin za testiranje građani mogu zakazati slanjem zahteva putem email-a [email protected] u kome treba dostaviti kontakt telefon kako bi se preciziralo vreme testiranja.

Pre dolaska na testiranje treba obaviti uplatu od 6.000,00 dinara na žiro račun koji je otvoren kod RFZO-a.

Zaključkom Vlade danas je cena testiranja stranaca promenjena na 120 evra (dinarska protivrednost prema srednjem kursu NBS) ova cena se neće primenjivati za strane državljane sa stalnim nastanjenjem ili regulisanim privremenim boravkom u RS kao i za članove stranih diplomatskih ili konzularnih predstavništava, kao i članove njihovih porodica (navedene kategorije će i dalje plaćati 6.000 dinara).

Pročitajte još:

Takođe, od danas je moguće testiranje na lični zahtev i na sledećim mestima::

– Institut za virusologiju, vakcine i serume Torlak (od 8 do 20 časova),

– Zavod za biocide i medicinsku ekologiju (od 7 do 13 časova),

– Institut za javno zdravlje Srbije dr Milan Jovanović Batut (od 8 do 12 časova) i

– Klinički centar Srbije (od 7.30 do 14.30 časova, mobilni kontejner Epidemiološke službe iza Urgentnog centra).

Imajući u vidu da je najveći broj zahteva upravo u prestonici, građanima je dostupno 5 lokacija na kojima mogu obaviti testiranje na COVID-19 na lični zahtev. Zbog povećanog broja zahteva za PCR testiranje zbog putovanja, dodatno su uvećani kapaciteti Batuta i Gradskog zavoda za javno zdravlje, saopštila je Vlada Srbije.

Što se ostatka Srbije tiče, uz dokaz o uplati, testiranje na lični zahtev može se obaviti u Institutima i Zavodima za javno zdravlje, u zavisnosti od grada ili opštine u kojima građani podnose zahtev.

Građani će rezultate testa na lični zahtev, bez obzira na mesto u kome je testiranje urađeno, dobiti u roku od 48 sati.

Bitno je napomenuti da plaćanje testiranja na lični zahtev nije moguće izvršiti u na mestima gde se testiranje i obavlja, tako da je neophodno da građani sa sobom ponesu uplatnice.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (1)