oglas stan novi sad
Foto: Nikoleta Vukovic / Panthermedia / Profimedia

Novosadski dnevni list Dnevnik najavio je danas da će se posle više od 60 godina iseliti iz zgrade na Bulevaru oslobođenja u Novom Sadu, pošto je tu zgradu kupila kompanija Galens.List je tu informaciju objavio na naslovnoj stranici današnjeg izdanja a nova adresa Dnevnika je Bulevar Mihajla Pupina 6.

„Selimo se iz naše kuće, iz zgrade koja je izgradjena i useljena šezdesetih godina prošlog veka i postala jedan od simbola Novog Sada. Desetospratnica na Bulevaru oslobodjenja, kod Futoške pijace, izgradjena je radi lista Dnevnik koji je činio okosnicu svih kasnijih izdanja i preduzeća nastalih tokom godina“, naveli su iz lista.

Pročitajte još:

Dodali su da se stariji građani sećaju „izvanrednog izdavačkog sektora“, mnogih knjiga koje su izlazile iz tada moderne Dnevnikove štamparije, stripova, dečijih časopisa, lovačkih novina, fabričke štampe.

„Rado se u Dnevnik dolazilo na deseti sprat, da se popije i pojede, da se vide Mika Antić i mnogi novosadski boemi, književnici, akademici, ljudi od pera koje je Dnevnik prigrlio, a čitaoci ih voleli. Od tada je prošlo skoro sve, nestalo mnogo toga, ljudi, država (tadašnja velika), smanjivao se i izdavački poduhvat tadašnje kompanije Dnevnik. Nema više ni štamparije, uništili su je oni koji su je pasavali, kao i mnogo toga“, naveo je Dnevnik.

List ove godine obeležava 80 godina od osnivanja, od dana kada je narodni heroj Svetozar Toza Marković sa partizanima pokrenuo „Slobodnu Vojvodinu“, koja je 1953. godine postala Dnevnik.

Kompanija Galens planira da sadašnju zgradu Dnevnika rekonstruiše i nadzida sa 10 na 12 spratova, dok će na mestu dvospratne štamparije graditi dvanaestospratnicu.

BONUS VIDEO: Novi Sad je grad važnih političkih borbi: NewsMax Adria o političkoj kampanji u ovom gradu

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar