Grafika: Slađana Đermanović/Nova.rs

U Srbiji je u poslednja 24 sata evidentirano još 4.071 zaraženi koronavirusom, a preminulo je još 17 osoba.

Testirano je ukupno 15.774, a na respiratorima je 166 pacijenata.

***

U Srbiji je juče evidentirano još 3.866 zaraženih koronavirusom, a preminulo je još 17 osoba. Testirano je 15.769 građana, a na respiratorima su 173 pacijenta.

***

Krizni štab na današnjem zasedanju „vrlo verovatno“ neće doneti odluku o potpunom zaključavanju građana Srbije, odnosno o određivanju policijskog sata, saznaje Nova.rs. To su reči koje je upotrebio izvor portala Nova.rs odgovarajući na pitanje da li se takva mera razmatra: “Vrlo verovatno zaključavanje neće biti uvedeno”, rekao je on. Nakon sednice Kriznog štaba u ponedeljak, čulo se da je za medicinski deo Kriznog štaba, “lokdaun” jedino rešenje. Međutim proteklih dana su i ti stavovi ublaženi.

***

Epidemiolozi iz Udruženja Ujedinjeni protiv kovida (UKP) procenjuju da se trenutno nalazimo u veoma lošoj epidemiološkoj situaciji i prema ranije predočenom modelu, predlažu mere zatvaranja, kaže za Nova.rs član izvršnog odbora ovog udruženja, dr Miloš Bojović.

“U ovom trenutku obzirom na informacije sa terena koje dolaze od kolega, nalazimo se u vrlo nepovoljnoj epidemioloskoj situaciji”, kaže dr Bojović za Nova.rs

Podseća da Ujedinjeni protiv kovida sve vreme apeluju za sistematičan pristup i aktivan odnos prema aktuelnoj epidemioloskoj situaciji.

Kako bi izgledale te mere, pogledajte OVDE.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare