Foto:Nenad Lazić/Nova.rs

Uprkos tome što je Krizni štab juče dozvolio da pijace rade uobičajeno uprkos novim merama, novosadska JKP "Tržnica" danas je tačno u podne rasterala zakupce i prodavce sa svih gradskih pijaca. Ogorčeni zakupci, ali i kupci su se našli u čudu, a radnici koji su ih terali sa tezgi su se pozivali na odluku direktora.

„U skladu sa upravo donetom Uredbom Vlade Republike Srbije, pijace kojima upravlja JKP ‘Tržnica’ Novi Sad tokom vikenda radiće redukovano i to u subotu do 12 sati, dok u nedelju neće raditi. Na svim novosadskim pijacama obavezno je nošenje zaštitnih maski i držanje neophodne distance“, navodi se u jutrašnjem obaveštenju na sajtu „Tržnice“, koje je potpisao Uroš Lončar, v.d. direktora. U saopštenju se nigde ne objašnjava zašto je direktor Lončar doneo ovu odluku, kao ni na osnovu čega je procenjeno da za novosadsku „Tržnicu“ ne važi preporuka države.

Foto:Nenad Lazić/Nova.rs

Sem što su ostali zatečeni, mnogi prodavci na pijaci su sa razlogom besni, jer će im propasti proizvodi koje su u naredna dva dana nameravali da prodaju.

„Ja stvarno ne razumem da neko u ‘Tržnici’ misli da mi ujutro ‘visimo’ na Fejsbuku ili na sajtu ‘Tržnice’, pa je kao naš problem što nismo informisani. I ovako nam ceo posao i prihodi zavise od korone i Kriznog štaba, a sad nas još i dodatno sluđuju“, kaže jedan od zakupaca koji se javio našem portalu. Kako kaže, veliki deo voća i povrća koji su jutros izneli na pijacu će im sada propasti.

„Zbog Zadušnica smo danas doneli pet puta veću količini cveća nego redovnih dana, a sad polovinu mogu da bacim jer će se do ponedeljka osušiti i uvenuti. Strašno je ovo što nam rade…“, kaže prodavačica cveća sa Riblje pijace.

Zakupcima niko nije odgovarao na pitanje kako ostale pijace u Srbiji neometano rade, uključujući i gradove gde je stopa zaraženih drastično veća nego u Novom Sadu.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare