nove mere radno vreme
Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

Danas tačno u podne stupile su na snagu nove mere Kriznog štaba za suzbijanje epidemije korone. Osim apoteka, pumpi i prehrambenih prodavnica skoro ništa drugo u Srbiji ne radi.

Uprkos najavama i zahtevima lekara iz Kriznog štaba, u Srbiji nije uveden policijski čas sa potpunim ograničenjem kretanja. Umesto toga, danas od podneva do ponedeljka 8. marta u šest sati ujutru biće zaključani svi ugostiteljski objekti (kafići i restorani), sve prodavnice (osim prodavnica prehrambene delatnosti), kozmetički i frizerski saloni, dečje igraonice, teretane, sportski objekti…

Dakle, za vikend će moći da rade samo prodavnice prehrambene robe, koje mogu da rade do 21, apoteke i benzinske pumpe, čije radno vreme nije ograničeno. Radiće i sve pijace.

Pročitajte još:

U ski centrima ove mere važe sinoć od ponoći i trajaće do ponedeljka, što znači da ugostiteljski objekti na tim mestima neće raditi tokom celog vikenda. Izuzetak su hotelski kafići i restorani, koji tokom vikenda mogu usluživati samo goste koji imaju prijavljen boravak.

Kada su u pitanju ustanove kulture, samo pozorišta će moći da rade do 21 sat uz poštovanje svih epidemioloških mera, dok će unapred zakazani sportski događaji moći da se održe, ali bez publike.

S druge strane, dostava hrane je moguća 24 sata dnevno, dok je šalter-prodaja hrane i pića danas nakon 12 časova zabranjena na teritoriji čitave Srbije do ponedeljka ujutru.

Takođe, nakon 12 časova mogu da rade privatne zdravstvene ustanove, laboratorije, veterinarske ambulante i stomatološke ordinacije.

Od ponedeljka 8. marta u šest sati ujutru sve će raditi po uobičajenom režimu i radno vreme svih objekata biće ista kao i juče.

Vakcinacija protiv kovida 19 odvijaće se bez prekida po unapred utvrđenom planu, tako da nove mere ni na koji način ne ugrožavaju proces imunizacije.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar