Novi punjači za električne automobile na srpskim putevima

Podeli:
Foto: Nova.rs

Direktor Puteva Srbije Zoran Drobnnjak najavio je nabavku novih punjača za električne automobile na putevima Srbije.

On je podsetio da Putevi Srbije ulažu u zaštitu životne sredine, pa je pomenuo osam punjača za električne automobile i ugovor za još deset brzih punjača ove godine, a pomoću kojih jedno vozilo može da se napuni za manje od 20 milnuta.

Dodao je da će Putevi ove godine uložiti znatna sredstva za proširenje naplatnih stanica, te naveo da samo na naplatnoj stanici kod Vrčina prosečno svakog sata prođe oko 6.0000 vozila.

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović izjavila je odgovarajući na pitanja novinara da se ministarstvu svakodenvno javljaju autokuće i građani zainteresiovani za subvencvionisanu kupovinu hibridnih i električnih automobila.

„Jedna od zamerki je uvek bila da ne možemo da koristimo ta vozila ako nemamo električne punjače i ja želim da zahvalim direktoru Puteva Srbije i njegovom timu što su imali sluha da rade ovakve stvari na podizanju zaštite životne sredine i nadam se da će posle otvaranje ove stanice sa elektropunjačem interesovanje biti još veće“, izjavila je ministarka.

Vujovićeva je dodala da će se Ministarstvo truditi da neprestano promoviše ovaokve projekte kako bi što više ljudi moglo da koristi ekološka vozila.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar