protest studenata Medicinskog fakulteta Foto:TANJUG/ JADRANKA ILIC

Studenti Medicinskog fakulteta u Beogradu održaće danas novi protest ispred kabineta dekana u 10:30 sati, nakon što njihovi prvobitni zahtevi nisu ispunjeni.

Naime, studenti Medicinskog fakulteta već su protestovali, a nakon što je napravljen dogovor sa upravom fakulteta, oni su okončani i rečeno je da su se obe strane dogovorile.

Prema saznanjima našeg portala, do problema je došlo nakon što predstavnici studentskog parlamenta nisu ispoštovali „autentične zahteve“ studenata, pa su ostali akademci odlučili da nastave protest. Dekanu Nebojši Laliću uputilu su nekoliko zahteva među kojima su: potpuno isti uslovi polaganja kao u školskoj 2019/2020 godini, jednaki uslovi polaganja za sve godine i sve predmete i ukidanje diskriminacije studenata.

Studenti su naglasili da je protest mirnog karaktera, te da se unapred ograđuju od svakog vida vandalizma i pozivaju kolege da na protest ponesu udžbenike, sendviče i stiropor, budući da su spremni na višesatni protest.

Stavove studenata podržao je i određen broj profesora.

Na prethodnom protestu bilo je okupljeno oko 350 studenata. Prema rečima studenata, problem je način na koji će biti organizovan usmeni ispit. Naime, studenti svake godine imaju praktične ispite, koje ukoliko ne polože, ne mogu izaći na usmeni. S obzirom na to da uopšte nije bilo praktično nastave, studenti su očekivali da neće biti ni praktičnog ispita, ali su u toku jučerašnjeg dana odlučili da im uključe i taj deo ispita.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare