protest studenata Medicinskog fakulteta Foto:TANJUG/ JADRANKA ILIC

Protest studenata Medincinskog fakulteta završen je nakon razgovara sa prodekanom, a prema rečima predstavnika Studentskog parlamenta načelno je sve dogovoreno, što će biti potvrđeno u četvrtak.

Član Studentskog parlamenta Andrija Stefanović rekao je za Nova.rs da su se studenti danas organizovali kako bi ostvarili svoja prava i da je ponosan što su došli u ovolikom broju.

Potrudiće se da nam izaću u susret za dodatni rok, julski će biti pomeren, poeni koje su nam uzeli biće vraćeni. Ovo sve ostaje da vidimo u četvrtak kada će biti i zvanično potvrđeno. Sve na dalje će morati da ide u konsultaciji sa studentima“, zaključio je Stefanović.

Podsetimo, oko 350 studenata Medicinskog fakulteta u Beogradu protestovalo je danas u zgradi fakulteta, kako bi im bili ispunjeni zahtevi, od kojih je jedan uvođenje dodatnog roka.

Prema rečima studenata, problem je način na koji će biti organizovan usmeni ispit. Naime, studenti svake godine imaju praktične ispite, koje ukoliko ne polože, ne mogu izaći na usmeni. S obzirom na to da uopšte nije bilo praktično nastave, studenti su očekivali da neće biti ni praktičnog ispita, ali su u toku jučerašnjeg dana odlučili da im uključe i taj deo ispita.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar