Naslovna strana dnevne novine Nova za 08. jul
Foto:Nova.rs

U najnovijem broju novine "Nova" možete pročitati niz zanimljivih tekstova. Mi smo za vas izdvojili pet novih priča.

Na naslovnoj strani možete pročitati tekst “ ‘Aseko’ koji je vodio brat Ane Brnabić opet u poslovima sa državom“.  Naime, iako je Igor Brnabić podneo ostavku na mesto direktora srpskog ogranka „Aseka“, sudeći po viđenom, njegova bivša firma je nastavila da posluje na identičan način, te su joj i dalje najčešći poslovni partneri državne institucije i javna preduzeća. Tako su tokom 2021. od države dobili poslove za 5,5 miliona evra.

Iako se mnogo pričalo o ujedinjenju, sudeći prema trenutnoj situaciji u opoziciji, taj scenario je svetlosnim godinama daleko, a mišljenje sagovornika „Nove“ je da su kolone neizbežne. O stranačkoj izbornoj kombinatorici možete pročitati u tekstu „Opozicija na izbore u dve ili pet kolona“.

Za deponije se u Beogradu odvaja 260 miliona dinara, a za pošumljavanje deset puta manje, vidi se iz podataka koje su novinari „Nove“ dobili iz Gradskog sekretarijata za zaštitu životne sredine. Na šta Grad Beograd troši pare za ekologiju pročitajte u tekstu “ Ni dinar za smanjenje broja privatnih ložišta“.

Poznati srpski vaterpolista Filip Filipović završava reprezentativnu karijeru. U Intervju za „Novu“ poručuje “ U Tokio po zlato, pa se opraštam od Srbije“.

U novinama „Nova“ pročitajte i o „Balkanskim zvezdama koje voli ceo svet“, a među kojima su naši uspešni sportisti, glumci i muzičari o čijem se liku i delu čuje i daleko izvan granica ovih prostora, koji su stekli obožavaoce širom planete kao što su Novak Đoković, Miloš Biković, Nikola Jokić, Rade Šerbedžija, Branka Katić….

Ukoliko ne uspete da na kioscima pronađete primerak novina „Nova“, imate neki predlog ili komentar pišite nam na – [email protected].

BONUS VIDEO: Najveće prirodne katastrofe u istoriji

 

 

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar