Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

Neposredno pred zatvaranje ugostiteljskih objekata i tržnih centara, novobeogradski bulevari koje je obišao reporter Nova.rs, deluju pusto i tiše nego što je to uobičajeno. Slika je ipak drugačija kada se stigne do tržnog centra Ušće, gde kupci jedan za drugim napuštaju objekat, i desetak minuta nakon zvaničnog isteka vremena.

Po neki Novobeograđanin koji je rešio da prošeta psa, a tu su i klupe koje mogu da zamene sedenje u kafićima, koji ne rade od podneva pa do ponedeljka ujutru.

Ekipa Nova.rs je pred zatvaranje tržnog centra Ušče naišla na brojne, uglavnom mlađe osobe, koje punih ruku kesa napuštaju ovaj objekat.

PROČITAJTE JOŠ

Iz tržnog centra smo videli i porodice koje izlaze sa decom.

Devojke sa kojima smo porazgovarali poručuju: „Nećemo umreti bez kafića“.

Kada smo popričali sa nekim od poslednjih kupaca TC Ušće, neki kažu da ih nove mere i to što se tržni centri i kafići zatvaraju u 12, ne pogađa uopšte, a neki kažu i da će plakati zbog toga. Predrag smatra da ne bi bilo loše i da trajnije ostane radno vreme kafića i tržnih centara do podneva.

„Ići ću u prirodu, šetaću, to je volja“, rekao je on za naš portal.

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Ivan, s druge strane, to prihvata nešto tragičnije.

„U poslednjim trenucima uspeli smo da popijemo kafu. Bilo je napeto, ali postigli smo“, našalio se Ivan.

Ipak, na pitanje šta će sada raditi, pošto će kafići biti zatvoreni do ponedeljka, kaže, „ništa, sedeću na klupi i plakaću. Biće i suza.“

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Interesantna je i činjenica da svirači u podzemnom prolazu ne znaju za nove mere predostrožnosti. Kako su rekli za naš portal, nisu bili upućeni da se ugostiteljski objekti i tržni centri zatvaraju u 12 časova.

Nekoliko minuta nakon zvaničnog zatvaranja, kupci su i dalje izlazili.

Oko 12.10 minuta, u tržnom centru je još uvek bilo kupaca koji su ga žurno napuštali.

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Obezbeđenje za Nova.rs kaže da stoje na ulazu iz predostrožnosti, ali da nema potrebe da isteruju građane, jer oni sami izlaze.

Podsetimo, kako se navodi u zvaničnom saopštenju objavljenom juče, doneta je odluka da od subote, 6. marta u 12 sati do ponedeljka, 8. marta u 6 sati ujutru budu zatvoreni svi ugostiteljski objekti (kafići i restorani), sve prodavnice osim prodavnica prehrambene delatnosti, kozmetički i frizerski saloni, dečije igraonice, teretane, sportski objekti…

Od ponedeljka, 8. marta, sve će raditi po uobičajenom režimu i radna vremena svih objekata biće ista kao i juče.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare