Novine „Nova“, od četvrtka, pišu o burnim reakcijama javnosti na odluku da organizator obračuna u Banjskoj budu pušten iz pritvora: „Vlast čini sve da ne kazni Milana Radoičića“.

Advokat Borivoje Borović ocenjuje za „Novu“ da je ovakva odluka suda bila očekivana, dok penzionisani sudija Zoran Ivošević veruje da je merom zabrane napuštanja boravišta poručeno Prištini da Radoičića neće isporučiti.

Danilo Đurić sa juga Kosova i Metohije priča za „Novu“ zašto je odlučio da se iseli.

„Dve liste opozicije veći motiv biračima da izađu na izbore“ poručuje lider Dveri Boško Obradović.

Novine analiziraju kako se rušio odnos Aleksandra Vučića i Evropske unije: „Omiljeni autokrata Brisela pred sankcijama i gubitkom podrške“.

„Nova“ je računala koliko je građanima mesečno potrebno za osnovne potrepštine u Beogradu: „Hiljadu evra nije dovoljno za život tročlane porodice“.

List piše da je za račune, odlaske u prodavnicu i prevoz, tokom jednog meseca za dvoje odraslih i dete potrebno izdvojiti najmanje 130.000 dinara, ako iznajmljuju stan, računica skače na 183.000, dok ukoliko imaju stambeni kredit, biće im potrebno i do 220.000 dinara.

Pod naslovom „Osijeku preti ekološka i humanitarna katastrofa zbog stravičnog požara“ list prenosi da detalje katastrofe koja je zadesila ovaj hrvatski grad i da se vatra koja zahvatila jednu tamošnju fabriku vidi iz svemira.

Pronađite svoj primerak novina „Nova“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar