U novinama "Nova", u sredu, pročitajte: Kod koga se sve i za šta Srbija zadužila da bi stigla do duga od 36 milijardi evra; U čemu leži politička i koaliciona moć SNS; Sve o predstojećoj trci za indeks budućih akademaca: Detraljan vodič za upis na fakultete.

Kod koga se sve i za šta Srbija zadužila da bi stigla do duga od 36 milijardi evra: Od Arapa smo uzeli 920 miliona evra za „budžetsku podršku“.

Kredit za podršku Vladi Srbije za mala i srednja preduzeća tokom pandemije koronavirusa bio je „težak“ čak 200 miliona, za izgradnju linijske infrastrukture za Nacionalni stadion od „Poštanska štedionica“ pozajmili smo oko 95,6 miliona sa promenljivom kamatom, koja sada iznosi čak 9,1 odsto…

Mehanizam vladanja Aleksandra Vučića podrazumeva ucene partnera i podsticanje nesigurnosti kod sopstvenih saradnika i članstva: Politička i koaliciona moć SNS leži u sejanju straha.

On koristi makijavelističke metode da bi vezao koalicione partnere, ali i kolege iz stranke. Zato mislim da kad jednog dana ovaj režim bude odlazio s vlasti, neće se s njim obračunavati ni opozicija ni građani, već će to oni međusobno raditi, tvrdi Bojan Pajtić.

Počinje trka budućih akademaca za indeks: Detaljan vodič za upis na fakultete.

Prijava kandidata na visokoobrazovne ustanove Beogradskog univerziteta počinje 19. juna i traje do 22., a prijemni ispiti biće od 24. do 28. juna.

Književnica i publicistkinja Slavenka Drakulić u intervjuu poručuje: Još uvek dominiraju muške vrednosti.

Ne bih rekla da je u muško-ženskom odnosu bilo šta neminovno. Pre bih rekla da je društveno uslovljeno, kaže za naš list autorka romana „Frida ili o boli“, koji je napisala inspirisana likom i delom čuvene meksičke slikarke Fride Kalo.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar