Foto: EPA-EFE/Alessandro Di Marco/TOLGA AKMEN/Martin Keep / AFP / Profimedia/Goran Srdanov, Žikica Babović/Nova.rs

Godinu za nama pamtićemo po važnim događajima koji su bitno uticali na naše živote. Kako su čitaoci i navikli, Nova.rs bila je uvek na pravom mestu u pravo vreme. Od Australije do Katara, preko ratom zahvaćene Ukrajine, naši reporteri donosili su vesti iz prve ruke.

Ukrajina – svi užasi rata

Černigov, Foto: Anđela Krstović

Reporterka Nova.rs, Anđela Krstović provela je šest dana u ratnim područjima u Ukrajini.

PROČITAJTE JOŠ

Srušeni mostovi, uništeni automobili, ruševine koje oslikavaju patnju Ukrajinaca, stanovnici manjih gradova kojima je strah postao životni saputnik i miris karakterističan za područje koje je na početku ruske invazije na Ukrajinu pretrpelo neke od najgorih napada – samo su neki od prizora i doživljaja koje su reporteri Nove zatekli u Irpinu i Gostomelu, gradovima koji se nalaze u neposrednoj blizini Kijeva.

Osim toga, doneli smo i emotivne ispovesti Tatjane i Ivana koji su se našli u središtu najgorih ratnih muka.

London – sahrana kraljice Elizabete

Foto: Miodrag Dimitrijević/Nova.rs

Reporter portala Nova.rs boravio je u Londonu u vreme smrti i sahrane najdugovečnijeg britanskog monarha – kraljice Elizabete II.

Atmosferu sa ulica, detalje sahrane i izjave uplakanih Britanaca donosil smo iz minuta u minut.

Novakova drama u Australiji

Foto: Nova.rs/Video

Na internetu se vodi kao hotel, na ulici je njegovo ime prekriveno plastičnim kesama, a među ljudima se govori o njemu kao o „zatvoru“.
To je mesto u kom je Novak Đoković proveo šest dana dok je čekao odluku o deportaciji iz Australije zato što nije bio vakcinisan.

Nova.rs je odlučila da poseti ovu zgradu koja je preko noći u Srbiji postala poznatija od čuvene Sidnejske opere. Australija je pak preko noći (i to bukvalno) postala omražena, jer je najbolji srpski sportista ostao zarobljen.

Bili smo i na svim ostalim ključnim mestima i pratili razvoj događaja.

Oči sveta uprte u Katar

Lionel Mesi/Foto: EPA-EFE/RAUL MARTINEZ

Reporteri Nove su tokom skoro mesec dana donosili najnovije i najzanimljivije vest sa Svetskog prvenstva koje je održano u Kataru.

Emotivni momenti, izjave sportista i najbolji trenuci iza kulisa prvenstva – sve to su čitaoci Nove mogli da vide tokom sportskog praznika godine.

Uz Konstraktu u Torinu

Foto: Printscreen/RTS

Nova.rs je ove godine bodrila i predstavnicu Srbije na Pesmi Evrovizije – Konstraktu, koja je zauzela 5. mesto sa numerom „In corpore sano“ .

Bugarska – autobus sa decom iz Srbije

Foto: Miljana Isailović/Nova.rs

Ekipa portala Nova.rs obišla je ovog avgusta mesto na 216-om kilometru autoputa u Bugarskoj gde je autobus pun dece iz Srbije sleteo prilikom čega je nekoliko njih bilo i povređeno.

Naš reporter doneo je ekskluzivne ispovesti radnika koji su sanirali mesto nesreće.

Nova.rs izveštavala je sve vreme o stanju povređenih mališana, a ispratli smo i njihov transport do Srbije.

Sportski praznici godine

Novak Đoković/Foto: AP Photo/Antonio Calanni

Sportski novinari naše redakcije vredno i predano izveštavali su sa Rolan garosa i Vimbldona .Bilo je tu istinski zanmiljivih priča, poput one da su navijači Srbije Novakov meč gledali metodom „srpskog voza“.

BONUS VIDEO: Šapić pokušao da drži slovo o zagađenju vazduha, poklopio ga novinar Nova.rs

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare