Kovid ambulanta u Zemunu organizovanija je nego u toku prošlog talasa epidemije koronaviursa, pa uprkos tome što se u nju trenutno javlja veliki broj obolelih, ispred nismo danas nismo zatekli više od 20 pacijenata. Prisutni kažu da su došli u zakazano vreme, oko sat vremena čekali na pregled i sad već treći sat čekaju rezultate antigenskog testa.

Devojka sa kojom smo oko 16 časova razgovarali ispred kovid ambulante u ulici Cara Dušana u Zemunu, objasnila je za Nova.rs da je knjižicu predala oko 11 časova, kada joj je medicinska sestra rekla da se na pregled vrati za dva sata.

Pregled ipak nije usledio tačno u zakazano vreme.

Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

“Došla sam oko 12.45 a stigla sam na red oko 13.45. Izvadili su mi krv i uradili brzi antigenski tekst. Rečeno mi je da ostanem ispred i sačekam rezultate, koji će biti gotovi za pola sata”, objašnjava i gleda u sat.

Povezane vesti:

Prošlo je već dva sata a rezultata još nema.

Marija, koja je došla da proveri da li je inficirana koronavirusom zbog glavobolje koja ne prolazi već nedelju dana, kaže da je njen slučaj isti, testirana je i već treći sat čeka rezultate.

“Nadam se da će nas uskoro prozvati. Ja sam vakcinisana i nemam temperaturu, ali mi je doktorka rekla da je višednevna glavobolja simptom korone, pa sam došla da proverim kako ne bih ugrožavala druge”, objašnjava za Nova.rs.

Dok razgovaramo sa Marijom, na vratima se pojavljuje sestra koja proziva nekoliko pacijenata da uđu po rezultate. Onima koje su sada došli da predaju knjižicu, poručuje da se vrate posle 19 časova.

Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

“Do 6 popodne pregledamo one koji su već predali knjižice, dođite posle 7”, izgovara medicinska sestra i nekoliko pacijenata polazi kućama.

Mlađi Beograđanin koji stoji po strani sa upaljenom cigaretom je nervozan:

“Ne znam kad ću dočekati rezultate, rekli su za sat vremena, prošlo je više od dva”, kratko izgovara. Na pitanje da li je vakcinisan odmahuje glavom.

Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Ostali strpljivo sede na klupama i čekaju.

Epidemiološka situacija u Srbiji iz dana u dan je sve gora. U poslednja 24 sata potvrđen je 5.831 novi slučaj koronavirusa, dok su od posledica infekcije preminule još 23 osobe. Trenutno su u bolnicama širom Srbije hospitalizovana 2.234 opacijenta pozitivna na koronavirus, od čega se 129 nalazi u teškom stanju, na respiratorima.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar