Kovid ambulanta u beogradskoj opštini Zvezdara, u ulici Veljka Dugoševića 44, danas je prebukirana - u redovima trenutno čeka oko 40 ljudi, od kojih je većina došla još oko 7 sati, javlja novinarka Nova.rs sa lica mesta. U najvećem problemu su, kako kažu, oni koji su došli na prvi pregled jer su im knjižice primili tek u 10 sati i do sada još niko nije prozvan.

“Ovde je totalni haos, došao sam u 7 sati i još nisam prozvan. Prozivaju ljude na kontroli, a mi koji čekamo nećemo ni dočekati. Bruka i sramota!”, kaže za Nova.rs M. G. koji je u kovid ambulantu došao na prvi pregled.

Foto: Nova.rs

Pacijentkinja koja čeka u redu od 8 sati kaže da su sve do 10 prozivali samo one koji su došli na kontrolni pregled, nakon čega su počeli da uzimaju knjižice i prave spisak za pacijente za prvi pregled.

Foto: Nova.rs

Građanin koji je doveo bolesnog oca kaže da je došao u još u pola 7 i da ne zna kada će stići na red.

„Samo jedna doktorka radi, ko zna kada ćemo doći na red“, objašnjava i gleda u bolsenog oca.

Broj obolelih od koronavirusa u Srbiji iz dana u dan sve više raste, a samo juče su registrovana čak 4.103 nova slučaja infekcije, dok je 19 osoba preminulo od posledica kovida 19. U bolnicama širom Srbije trenutno je hospitalizovana 1.571 osoba obolela od korone, od čega je 110 osoba na respiratorima.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare