Novine "Nova", u sredu, pišu da je rešenje kosovskog problema u rukama Amerike, pošto se Evropa pokazala nemoćnom u vođenju dijaloga Beograda i Prištine.

„Pored Ukrajine, KiM je druga neuralgična tačka u Evropi, i SAD hoće da stavi do znanja da će i tu imati odlučujuću ulogu“, kaže za „Novu“ karijerni diplomata Zoran Milivojević.

„Muž mi je umro i sad mi zabranjuju da postanem majka“ priča u ispovesti za „Novu“ Tijana Prizrenac, koja od 2019. godine, kada joj je suprug preminuo od raka, vodi bitku da dobije pravo da iskoristi embrione koji su zamrznuti kada su ona i suprug išli na vantelesnu oplodnju.

Njoj nije pomoglo ni to što je suprug pre smrti potpisao saglasnost da ona preuzme embrione, pošto Zakon o biomedicinski potpomognutoj oplodnji ne predviđa da jedan od partnera tokom postupka može da umre i da iza njega ostane nasledni materijal.

List beleži da su u nizu poskupljenja cenu svojih usluga podigla i pogrebna preduzeća, pa da je ispraćaj pokojnika zavisno od preduzeća, skuplji od 20 do 40 odsto u odnosu na prošlu godinu.

U tekstu „Nožem isekao ženu, pa izvršio samoubistvo“ list piše o slučaju nasilja u Kaću, gde je kćerka u poslednjem trenutku odbranila majku od oca koji je napao nožem, a posle toga se obesio u dvorištu.

„Pola uspeha je škola, a pola inspiracija“ tvrdi u intervju za „Novu“ džez gitarista Al Di Meola, koji nastupa u Beogradu.

Pod naslovom „Videće Brazilci šta je naša snaga“ list donosi priču o tome šta fudbaleri Srbije očekuju od prvog susreta na Svetskom prevenstvu u Kataru, protiv čuvenog Brazila.

Pronađite svoj primerak novina „Nova“.

BONUS VIDEO: Ekskluzivni snimci JNA broda čije je potonuće bilo strogo poverljivo

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar