U jubilarnom izdanju za novine "Nova" govori predsednik SANU Vladimir Kostić, koji poručuje: “Evropa je naš nesumnjiv usud”.

“Danas u medijima imate nešto što bih nazvao, bez namere da vređam, novinarskim ili analitičkim sveštenstvom. Identične fizionomije, identični ljudi, vrlo često kao skup ‘ljutih’ istomišljenika. Dugo nisam čuo neku vrstu pravog dijaloga, razmene mišljenja, a, ako hoćete, i prosvećenog neslaganja”, kaže predsednik SANU Vladimir Kostić.

Akademik Ljubomir Simović u razgovoru za „Novu“ ističe: “Ne bih se iznenadio da umesto Pobednika postave skulpturu Vučića”.

“U našim okolnostima nije važno kad će biti formirana Skupština ili Vlada Srbije, jer sve odluke donosi predsednik”, kaže pesnik, dramski pisac i akademik Ljubomir Simović.

Književnik Radoslav Petković u novom broju naših novina poručuje: “Srbija je danas solidna groteska, na čije smo zakone navikli”.

Saznajte i kako su prisluškivani Aleksandar i Andrej Vučić, iz iskaza policajca koji je slušao razgovore u vezi sa predsednikom.

Na sportskim stranama čitajte o tome kako su vaterpolisti Srbije ostali bez medalje i o pobedi Novaka Đokovića u drugom kolu Vimbldona.

Pronađite svoj primerak novina „Nova“.

***

BONUS VIDEO: Izjave roditelja žrtve zabetonirane u Leskovcu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare