U novinama “Nova”, u utorak, pročitajte: Kakve kazne Evropska unija može da izrekne Srbiji zbog sukoba u Banjskoj; Srpsko pravosuđe doživljava krah u četiri čina; Saznajte i kako je Republički seizmološki zavod ostao bez poslednjeg zaposlenog seizmologa.

Kako sve EU može da nas kazni zbog napada u Banjskoj: Bojkot Vučića i manje novca za Srbiju.

Za deset dana održaće se sednica Evropskog parlamenta, na kojoj bi trebalo da se usvoji rezolucija zbog situacije na Kosovu. Tema će biti i eventualne kazne zbog povezanosti Beograda sa oružanim sukobom u Banjskoj.

Državna institucija nadležna za proučavanje i merenje zemljotresa bez stručnog kadra: Republički zavod ostao bez ijednog seizmologa.

Jedini diplomirani geofizičar, kako saznaje „Nova“, dao je otkaz, pa njegove poslove sada obavlja čovek koji je po struci inženjer građevine.

Zbog slučajeva Radoičić, Šarić, Koluvija i Marjanović ukinut pravosudni sistem: Krah pravosuđa u četiri čina.

Ukidanje pritvora organizatoru oružanog sukoba i prvostepeno osuđenom za ubistvo supruge, državna odbrana narko-dilera i progon policajaca koji su ga uhapsili, kao i spekulacije o debaklu postupka za ubistvo novinara, jasno dokazuju da je aktuelna vlast otela državu njenim građanima.

Olja Đorđević, rediteljka, najavljuje premijeru „Gospođe ministarke“: Korumpiranost, nepotizam i bahatost – naše su večne teme.

Oduvek mi je bilo fascinantno samopouzdanje neobrazovanih i nekvalifikovanih ljudi koji, bez ikakve zadrške, prihvataju različite funkcije kao da su im bogomdane. Još fascinantnija biva bahatost članova njihove porodice koji smatraju da se te funkcije protežu na čitavu familiju. Nušićeva Živka je najizrazitiji primer te duboko ukorenjene prakse, ističe rediteljka za naš list.

Pronađite svoj primerak novina „Nova“.