U novinama “Nova”, u broju u ponedeljak, pročitajte da li je nemački kancelar Olaf Šolc prilikom posete Beogradu zahtevom o Kosovu zatvorio vrata EU.

Šolc je poručio da je „nezamislivo da zemlje koje se međusobno ne priznaju budu primljene u EU“.

Poruke Šolca svakako ne ulivaju nadu da bismo u nekom trenutklu mogli da se učlanimo u EU, a malo je verovatno da bi bilo koji političar u Srbiji, sa iole pristojnom podrškom i „de jure“ priznao kosovsku nezavisnost, navodi se u tekstu.

„Više puta sam rekao da je Đilasovo delanje za opoziciju katastrofalno“, kaže u razgovoru za „Novu“ Božo Prelević, advokat i član Skupštine slobodne Srbije.

On navodi da veliki deo opozicije sada zna ko nije opozicija.

„Voleo bih da budu jedinstveni, da ne verifikuju mandate u republičkom parlamentu dok se bar ne promeni sastav REM“, kaže Prelević.

Reporteri „Nove“ bili su na zemunskom buvljaku. Asortiman ide od pokidanih lutki do antikvitetra, a tamo prodaju i laptop računare i uz njih poklanjaju četiri kilograma šećera.

Prodavac kaže da je „ljudima jako zanimljiv taj paket“.

Gubici zbog suša nadmašili su potrebna ulaganja u hidrosistem, zbog toga se u Srbiji navodnjava duplo manje zemljišta nego pre deset godina.

„Ovo Srbiju svrstava u zemlje koje navodnjavaju najmanji deo zemljišta pod baštama, voćnjacima, vinogradima, oranicama…Albanija, recimo, već godinama navodnjava sedmostruko više hektara nego Srbija, a prosek u svetu iznosi za nas nedostižnih 17 odsto“, kaže za „Novu“ agrarni analitičar i publicista Branislav Gulan.

U novom broju novina pročitajte zašto se sve više građana Srbije odmara u Albaniji u tekstu pod naslovom „Letovališta kao evropska, a cene niske“.

BONUS VIDEO: Lazović o eventualnoj saradnji SSP i SNS

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar