U novinama "Nova", u petak, pročitajte kako EU i USA sve manje štede naprednjački režim - Evropu brine Vulin, Ameriku korupcija i pritisak na medije.

“U amandmanu evroposlanika na izveštaj Evropskog parlamenta ocenjuje se i da njegovo imenovanje na mesto direktora BIA predstavlja pretnju demokratskoj praksi i ljudskim pravima, te da dodatno udaljava Srbiju od evropske bezbednosne politike.”

Ukrajinski ambasador Volodimir Tolkač u intervjuu za naš list poručuje: Radimo na tome da dođe do razgovora Vučića i Zelenskog.

“Nažalost, ljudi, kako u Srbiji, tako i u Ukrajini, nemaju pravu sliku jedni o drugima. Za godinu dana svog boravka ovde, takođe sam primetio tu iskrivljenu sliku i moramo da radimo veoma jako i naporno da bismo to ispravili”, kaže Tolkač.

U novinama pročitajte kako su naši fakulteti sa školarinama prestigli pojedine Univerzitete u EU: Jeftinije studiranje u Evropi nego u Srbiji.

“Srednjoškolac Marko Janjić je planirao da studira arhitekturu u Beogradu, ali je posle povećanja cene studiranja sa 240.000 na 300.000 dinara odlučio da studira na Univerzitetu Pavia, gde će ga godina koštati 1.000-1.500 evra.”

Supertim iz Francuske ostao praznih šaka i ove sezone: PSŽ kupuje sve, a „ušati“ pehar je nedostižan.

“Račun i dres igraju važnu ulogu u fudbalu, ali semafor je jedino merilo koje se na kraju računa. A taj semafor Parižanima nije naklonjen već godinama”.

Pronađite svoj primerak novina „Nova“.

BONUS VIDEO: Naša i sudbina Ukrajine biće rešena u direktnom dogovoru Vašingtona i Moskve, nikakav Markon, Šolc i Lajčak

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar