Novine „Nova“, u petak, pišu da se „spoljna politika Srbije menja, ali ne brinite, mi je nemamo“.

Sva odgovornost oko pogoršanja našeg međunarodnog položaja leži isključivo na vrhu vlasti, koja pokazuje nesnalaženje da se odredi u svetu koji se brzo menja“, ocenio je Duško Lopandić.

„Ovo kako radimo u ovom času prvenstveno vodi odricanju od Zapada, odnosno EU, i traženju nekih novih partnera. Mada, ja ne vidim kako bi se tim partnerima moglo približiti, a da to bude smisleno“, kaže u intervjuu za „Novu“ Ivo Visković, bivši ambasador i profesor na FPN

„Strašne stvari sam videla u EPS-u“, poručila je za „Novu“ bivša ministarka energetike Zorana Mihajlović i istakla da su tajkuni bliski vlasti organizovali štrajk protiv nje.

„Roditelji uzimaju kredite za maturske večeri dece“, naslov je priče o pripremama srednjoškolaca završnih razreda za proslavu koja predstavlja veliki izdatak za kućni budžet, jer matursko veče u beogradskim restoranima košta do 10.000 dinara, a u hotelima i do 12.000.

„Nova“ objavljuje i nepoznate detalje iz biografije Aleksandra Popovića, novoizabranog člana Visokog saveta sudstva: „Istaknuti pravnik radio kao advokat kod Vučićeve kume“.

„Ideologije i tračevi otpadnu kao krasta, književnost ostaje“, poručio je za „Novu“ Vladimir Pištalo, laureat „Zlatne knjige“ Biblioteke Matice srpske.

„Pisci su najmanje plaćeni umetnici. Obračunajte platu za inženjere ljudskih duša i platite ih bar platom čistačice za godišnji rad“.

Pronađite svoj primerak novina „Nova“.

BONUS VIDEO: Kakav podcast sprema Vučić

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare