vakcinacija
Foto: EPA-EFE/CHAMILA KARUNARATHNE

Od ukupnog broja pacijenata obolelih od kovida-19 u Nišu, 92,3 odsto je onih koji nisu vakcinisani, saopštio je večeras Gradski štab za vanredne situacije uz preporuku privatnim preduzetnicima "da motivišu svoje zaposlene da se vakcinišu", jer time "i poslodavac i zaposleni ne dovode u pitanje poslovanje i prekid rada zbog zaražavanja radnika, a time i svoje zarade".

Gradski štab u Nišu je izdao novinarima saopštenje, ali nije bilo poziva da se sastanak medijski isprati.

„Neophodna je striktna primena važećih epidemioloških mera Кriznog štaba Vlade Srbije. Za vreme boravka na javnim mestima u zatvorenom prostoru, građani su dužni da obavezno nose zaštitne maske. Posebno u javnom gradskom prevozu, drumskom i železničkom prevozu putnika“, navodi se u saopštenju i ističe da će predstojeći niški festival Filmski susreti, od 21. avgusta, biti održan na Letnjoj pozornici u Tvrđavi ali uz striktnu primenu epidemioloških mera zaštite.

„Кako je organizator Filmskih susreta dobio saglasnost nadležnih republičkih organa za održavanje festivala, gradski štab za vanredne situacije Grada Niša zahteva od organizatora da uz osnovne epidemiološke mere zaštite obezbedi ulazak kompletno vakcinisanim posetiocima i posetiocima sa urađenim testom“, navodi se.

Organizator festivala će, kako se dodaje, obezbediti mogućnost testiranja (brzi test) nevakcinisanim građanima na punktu ispred mesta održavanja. Takođe, Štab najavljuje da će na mestima, gde se okuplja veći broj građana, organizovati dežurstvo „komunalnih redara“.

BONUS VIDEO: Vakcinisao se Pećinski čovek

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar