Nakon što je, prema saznanjima Nova.rs, Huawei zbog slučaja koronavirusa svoje zaposlene u Beogradu poslao da rade od kuće, Nova.rs je od zaposlenih iz drugih firmi u ovom kompleksu na Novom Beogradu čula da se govori o "čišćenju" zgrade Huaweija koja se nalazi u Erport sitiju.

U Erport sitiju situacija je mirna, ali zaposleni u drugim firmama u ovom poslovnom bloku su pomenuli da nije tajna da je jedan od zaposlenih zaražen koronavirusom.

„Čuli smo za to, nije tajna da jedan zaposleni ima koronu“, navode dvojica momaka koji, kako kažu, rade u obližnjoj pekari.

Spolja se ne vidi da u je u zgradi Huaweija uključeno bilo kakvo svetlo. Ispred zgrade Huaweija nije bilo zaposlenih, a obezbeđenje je pažljivo motrilo na nas i na kraju ljubazno zamolilo da se sklonimo od zgrade.

Foto: Nemanja Jovanović/ Nova.rs

Preko puta, samo nekoliko metara odatle, ispred druge zgrade, ljudi piju kafu i puše, kao i svakog drugog dana, ne deluju uznemireno.

„Stigla nam je i neka vrsta dopisa, ništa konkretno, samo nas obaveštavaju da će nam naknadno proslediti dalja uputstva“, kaže jedan od zaposlenih  iz „zgrade prekoputa“.

Prema rečima PR službe Erport sitija, u okviru Erport siti biznis parka posluje više od 100 domaćih i inostranih kompanija, a da Erport siti nema upliva na to kako zakupci organizuju svoj dnevni život i poslovanje“, navodi se u odgovoru koji smo dobili

Dodaju i da Erport siti sa svoje strane pridržavati svih mera i uputstava nadležnih državnih organa u vezi sa Covid -19 virusom.

„Naša služba za održavanje je podigla je na najviši nivo sanitarne i higijenske mere u svim zajedničkim prostorima u biznis parku i u svim prostorima koje mi održavamo. To su mere koje su vidljive našim klijentima i na javnim mestima nalaze se dostupni sanitarni-higijenski rastvori i sve ono što može da učini zajedničke prostore sigurnijim u ovoj situaciji“, kažu iz Erport sitija.

Razgovarali smo i sa jednim zaposlenim u Telenoru, koji, kako kaže, ionako često radi od kuće, pa od njega to ne bi bila novost.

Rekao nam je da matična kompanija u Norveškoj već sprovodi takve mere i omogućava rad od kuće, pa se razmišlja o takvim postupcima i kod nas, ali još nema zvanične odluke.