Foto: Slavica Panić/Nova.rs

Posle svih analiza, definitivno je utvrđeno da je uzrok oboljevanja dece u Užicu, prisustvo rotavirusa, potvrdila je za Nova.rs načelnica Dečijeg odeljenja dr Dara Božović. Kod troje dece je utvrđeno prisustvo i campylobacter za koje se radi antibiogram test.

Rezultati PCR testova potvrdili su da ni jedno od desetoro dece, nije pozitivno na koronavirus.

Deset mališana koji se nalaze na Dečijem odeljenju Opšte bolnice Užice, uzrasta od 13 do 36 meseci, danas su boljeg zdravstvenog stanja. Teške kliničke slike, sa kojima su primljeni na odeljenje, praćene povraćanjem, prolivom, visokom temperaturom i malaksalošću su sanirane i deca se osećaju daleko bolje nego na prijemu.

Svih 26 dece koji su se javili u Dom za majku i dete, od kojih je desetoro hospitalizovano, borave u istom privatnom vrtiću „Školica Čarolija“. Posle analize uzoraka koje je u  tom vrtiću uzeo Zavod za javno zdravlje Užice, utvrđeno je da na radnim površinama nije bilo uzročnika. Analize hrane nisu završene, a kako je Dr Božović rekla da salmonela i stafilokok bakterija nisu izolovane, isključena je mogućnost trovanja.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar