Foto:Screenshot/Facebook/Vremenska.Prognoza By Dušan

Jako nevreme praćeno obilnim padavinama i gradom zahvatilo je oko 18 sati Bački Monošor i Sombor, a Republički hidrometeorološki zavod izdao je hitno upozorenje za zapadnobački i severnobački okrug navodeći da se očekuju jaki plјuskovi sa grmlјavinom, olujnim vetrom i gradom, koji će se u narednom satu premeštati ka jugu Mađarske.

Kako javljaju meštani Bačkog Monošora na društvenim mrežama, padao je grad veličine lešnika, a jak vetar kidao je grane.

Jako nevreme s tučom/gradom⚠️⚠️⚠️⚡️⚡️⚡️⚡️⚡️????, zahvatilo je (Bački Monoštor) 04.08.Bačka.Admin Dušan

Posted by Vremenska.Prognoza By Dušan on Уторак, 04. август 2020.

Snažno nevreme, praćeno jakim pljuskovima sa grmljavinom i gradom veličine teniske loptice, pogodilo je i više naseljenih mesta na području Sombora.

 

RHMZ je saopštio i da se u naredna dva sata u Bačkoj, Sremu, severnom i srednjem Banatu, u jugoistočnoj Srbiji, kao i na području Pomoravlјa, očekuje mestimično kiša i plјuskovi sa grmlјavinom. Lokalno se očekuju vremenske nepogode, dok će na području Beograda biti suvo.

Prema prognozi RHMZ danas i sutra očekuje se nestabilno sa plјuskovima i grmlјavinom, a lokalno se očekuju i vremenske nepogode (grad, olujni vetar i velika količina padavina). Grmlјavina će se intezivirati uveče i tokom noći u severnim i zapadnim, a sutra i u ostalim krajevima.

Zbog obilnih padavina koje su najavljene za danas i sutra, stiglo je i hidrološko upozorenje koje se odnosi na izlivanje reka.

„Na bujičnim vodotocima gornjih tokova Zapadne i Južne Morave, Kolubare i Jadra, kao i na slivovima Lima, Ibra i Toplice tokom 5. i 6. avgusta moguća su lokalna izlivanja“, navodi se u upozorenju RHMZ koje je na snazi do sutra u podne.

U Srbiji je i dalje na snazi narandžasti meteoalarm koji donosi pljuskove praćene grmljavinom, dok je za sutra izdato crveno meteo upozorenje za Jugoistočnu, Jugozapadnu Srbiju i Kosovo i Metohiju.

Foto:meteoalarm.rs

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare