Podeli:
Foto:Nova.rs

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) izdao je upozorenje da se danas posle podne, uveče i noću na području Srbije očekuje lokalna pojava vremenskih nepogoda - grada, olujnog vetra i obilnih pljuskova.

Kako je navedeno na sajtu RHMZ, nepogode će se sutra intenzivirati na širem području, naročito u centralnoj i južnoj Srbiji.

Pročitajte još:

Danas će na području cele Srbije biti promenljivo oblačno i toplo, najviše do 35 stepeni. Na jugu Banata treba očekivati vetar olujne jačine, prognoza je Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Meteorolozi za danas prognoziraju toplo i povremeno oblačno vreme, sa vetrom koji će na jugu Banata imati i udare olujne jačine. Tokom najtoplijeg dela dana, temperatura će se kretati od 30 do 35 stepeni.

Moguća je i pojava kratkotrajnih lokalnih pljuskova, tokom dana u Vojvodini, a kako se bude bližilo veče, i na celoj teritoriji Srbije.

Lokalno je moguć i grad i olujni vetar, najavljuju u Republičkom hidrometeorološkom zavodu.

Podsetimo da je u Vojvodini na snazi narandžasti, a u ostatku Srbije žuti meteoalarm što, prema klasifikaciji Republičkog meteorološkog zavoda, znači da nas očekuju vremenske pojave koje nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti napolju.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar