Maja Gojković u Bezdanu Foto:TANJUG/ VLADA AP VOJVODINE/ ANDREJ PAP

 Pokrajinska premijerka Maja Gojković izjavila je danas u Bezdanu na severozapadu Vojvodine da neće biti potrebe za uvođenjem mera vanredne odbrane od poplava na Dunavu

Ona je obišla prevodnicu u Bezdanu kako bi se uverila u spremnost preduzteća „Vode Vojvodine“ i Gradskog štaba za vanredne situacije u Somboru, u odnosu na očekivani vodeni talas, preneo je Biro Pokrajinske vlade za odnose s javnošću.

Gojković, inače i šefica Pokrajinskog štaba za vanredne situacije, je kazala da su nadležni “preventivno reagovali”, zbog čega, kako je dodala, sada “možemo pomalo i da odahnemo”.

Maja Gojković u Bezdanu Foto:TANJUG/ VLADA AP VOJVODINE/ ANDREJ PAP

“Pik vodenog talasa se očekuje utorak na sredu. Na terenu vidimo da nećemo imati vanredne odbrane od poplava, ali bićemo i dalje oprezni i spremni i sa ljudstvom i opremom“, rekla je.

Dodala je da ljudi koji stanuju u mestima u blizini Dunava “mogu da budu mirniji”.

Direktor Voda Vojvodine Srđan Kružević rekao je da se očekuje da vodostaj poraste za još oko 15 centimetara, a da nakon toga nastupi stagnacija.

Bezdan Foto:TANJUG/ VLADA AP VOJVODINE/ ANDREJ PAP

“Dunav će se izliti u pojedinim naseljima koja su bespravno građena, van zone odbrambene linije od poplava, ali Vode Vojvodine, kao društveno odgovorno preduzeće, biće u kontaktu sa lokalnim samoupravama, kako bi se pomoglo tim ljudima“, kazao je Kružević.

Gradonačelnik Sombora Antonio Ratković rekao je da lokalna samouprava stoji na raspolaganju za svaku vrstu pomoći ljudima koji imaju imovinu u nebranjenom području.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare