Ne damo Jadar
Foto: Facebook

Zlatko Kokanović, koji je danas priveden povodom incidenta nepoznate grupe ljudi u crkvenoj porti u Gornjim Nedeljicama, a koji su želeli da spreče prisustvo poslanice Evropskog parlamenta Viole fon Kramon, pušten je nakon informativnog razgovora, saopšilo je večeras Udruženje građana "Ne damo Jadar".

„Naš cilj je bio da Viola fon Kramon vidi sve na terenu, kako živimo i kako se u Srbiji istražuje, uništava i ne radi po zakonu“, naveli su  u saopštenju.

Kako kažu, svoj cilj su postigli.

„Obišla je istražne bušotine, kuće bez krova, svu muku ovog naroda je videla na licu mesta. Iz Jadra je odnela ajvar i zimnicu, rakiju, a rečeno joj je da litijum nikad neće dobiti. Poruku je razumela i čvrsto nam je obećala da je sve ovo nedopustivo, da se ne može od Jadra praviti novi Irak“, dodaju iz Udruženja.

Slika njenog šokiranog lica je, kako navode, dovoljna da javnost shvati da sve ovo što se u Srbiji radi nema veze sa realnošću, zakonom i zdravim rudarenjem!

„Borba je naša jedina nada u zemlji koja nije sposobna da zaštiti oca petoro dece, poljoprivrednika koji mlekom hrani Srbiju!“, zaključuje se u saopštenju Udruženja „Ne damo Jadar“.

Podsećamo, poslanica Evropskog parlamenta Viola fon Kramon  posetila je danas Gornje Nedeljince kako bi pružila podršku građanima tog kraja u borbi za svoju zemlju. Meštani su trebali da joj predstave svoje probleme sa kompanijom Rio Tinto i najavama izgradnje rudnika. Skupu su prisustvovali i lider stranke Zajedno za Srbiju Nebojša Zelenović i pokreta Ne davimo Beograd Dob rica Veselinović koji su došli zajedno sa Fon Kramon da podrže meštane Jadra koji skupljaju potpise da se povuče Prostorni plan grada Loznice, kojim je predviđena izgradnja rudnika „Rio Tinto“. Međutim, tamo su se organizovano okupili i članovi Srpske napredne stranke (SNS)  koji su ispred nje počeli da uzvikuju: „Kosovo je srce Srbije“ i „Nećete nam uzeti Kosovo“.

BONUS VIDEO: Naprednjaci dočekali Violu fon Kramon uzvicima „Kosovo je srce Srbije“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare