Današnja poseta Loznici i Gornjim Nedeljicama, Viole fon Kramon, predstavnice nemačke zelene partije i Evropskog parlamenta je trebalo da bude podrška građanima ovog kraja u borbi za svoj kraj, svoju zemlju. Ipak, izgleda kao da je situacija pretila da postane incidentna, nakon što su se u Nedeljicama pojavili i odbornici SNS.

Kako za Nova.rs kažu očevici, više grupa okupljenih muškaraca, koji su viđeni sa lokalnim odbornicima SNS, su pozicionirani oko štanda u Loznici. Zbog procenjenog bezbednosnog rizika, fon Kramon će otići pravo u Gornje Nedeljice.

„Odbornici SO Loznica iz redova SNS koji su izglasali sramotni i nezakoniti prostorni plan, kada su shvatili da građani ovaj projekat ne žele, planiranim orkestriranim provokacijama pokušavaju da izazovu incidente i zaustave borbu lokalnog stanovništva da sačuvaju svoj bogati kraj i ostanu na svojim vekovnim ognjištima. Građani Loznice predvođeni udruženjem “Ne damo Jadar” su juče, za samo jedan dan skupili više od 4000 potpisa protiv štetnog projekta Rio Tinta“, kaže naš sagovornik.

Kako za Nova.rs kaže Đorđe Miketić iz Inicijative „Srce grada“ reč je o klasičnoj provokaciji.

Đorđe Miketić Foto: N1

„Viola fon Kramon svakog trenutka treba da stigne, a njih nekoliko se ovde okupilo i viče. Onemogućavaju meštane koji su se ovde okupili da popričaju sa njom o peticiji koju su potpisali i da joj izlože probleme koje imaju zbog Rio Tinta“, kaže Miketić.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:
Facebook
Twitter
Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare