Foto: Nenad Mihajlović/Nova.rs

Oblačnost sa jakim pljuskom, grmljavinom i lokalno gradom sa zapada Srema i Bačke u narednom času zahvatiće Novi Sad, a u naredna dva časa proširiće se na veći deo Bačke i severnog dela Banata.

Poslednje upozorenje RHMZ je objavio u 17.30 sati.

U Mačvanskom okrugu, gde su u prethodnim satima padavine bile obilnije, intenzitet pljuskova polako slabi. U svim ovim oblastima na snazi ostaju narandžasti i crveni meteoalarm.
Novi grmljavinski razvoji sa gradom osmatraju se na jugozapadu Srbije (Raški i Moravički okrug: Novi Pazar – Ivanjica – Čačak), a u naredna 2 časa očekuju se i u dolini Zapadne Morave, prenosi 021.

Podsetimo, padavine, sa lokalnim pljuskovima, gradom i jakim vetrom pogodile su Zlatiborski okrug – Bajinu Baštu, Čajetinu, Užice, Požegu i Kosjerić, kao i Podrinje.

Obilnu kišu, koja se sručila na Požegu u jednom trenutku zamenio je grad koji je bio veličine oraha, javlja dopisnik RTS-a.

Protivgradni strelci su dejstvovali sa više desetina raketa, tako da su umanjili štetu koju je mogao da donese gradonosni oblak nad Požegom. Grad je padao u dva navrata, oko 15 časova nekoliko minuta, da bi u drugom naletu padao pola sata, praćen obilnom kišom i grmljavinom.

PROČITAJTE JOŠ

Snažna oblačnost stigla je i do Podrinja, u Loznici je takođe pala velika količina kiše praćena gradom.

U Mačvi je meteoalarm podignut na najviši crveni nivo, u naredna dva sata može pasti između 40 i 80 litara kiše po kvadratnom metru, lokalno i više uz grmaljavinu i grad.

Oblačnost će se širiti ka Kolubarskom okrugu, dalje će se intenzivirati u zapadnom Sremu, a početak jakih padavina očekuje se i na zapadu Bačke, navodi RHMZ.

Prema objašnjenju sa sajta Republičkog hidrometeorološkog zavoda, crveni meteo-alarm označava vrlo opasno vreme.

Prognozirane su naročito opasne vremenske pojave, a takvog su intezitetaa da mogu prouzrokovati veliku materijalnu štetu i biti veoma opasne po bezbednost ljudi i životinja.

BONUS VIDEO Nevreme u Ovčarsko Kablarskoj klisuri

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare