Foto: N1

"Virus korona u Moravičkom okrugu potvrđen je kod još 35 osoba, a najveći broj novozaraženih je iz Ivanjice - 18, a u poslednja 24 sata, od posledica Covid 19, preminule su dve osobe sa teritorije tog okruga", izjavio je šef Radnog tima za praćenje širenja virusa korona Mihailo Luković.

U Čačku je zabeleženo 12 novih slučajeva, Gornjem Milanovcu tri i u Lučanima dva.

Jedan pacijent od preminulih je iz Gornjeg Milanovca, a bio je hospitalizovan u KC Kragujevac, a drugi preminuli je iz Ivanjice i bio je hospitalizovan u kovid odeljenju Opšte bolnice u Čačku, prenosi agencija RINA.

Kako je naveo Luković, u bolnici je trenutno hospitalizovano 185 pacijenata, a na respiratoru se nalazi njih 15.

Luković kaže i da je prethodnih dana zabeležen manji broj prijema i pregleda u bolnici.

„Možemo reći da čačanska bolnica izlazi iz kritične faze. Mi smo pripremili dodatne kapacitete, ali nadam se da neće biti potrebe za njihovim popunjavanjem“, kazao je Luković.

U opštini Ivanjica evidentiran je porast inficiranih, a vrlo često se javljaju pacijenti sa teškom kliničkom slikom, dodaje Luković i ističe da je upravo iz Ivanjice veliki priliv pacijenata u čačansku bolnicu.

„Veliki priliv pacijenata u čačansku bolnicu je iz Ivanjice. Meštani pođavorskih sela, koji gravitiraju ka Sjenici, mahom su stariji i zato je njihova klinička slika ozbiljna. Kolege iz tamošnjeg Doma zdravlja, rade sve što mogu, ali neminovno je da deo pacijenata bude hospitalizovan kod nas. Mi smo spremni za sve te prihvate i niko neće ostati bez adekvatne lekarske pomoći“, kazao je Luković.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar