Foto:Ivan Dinić/Nova S

“Novi dan” televizije N1 sa Minjom Miletić će osvanuti početkom proleća. Urednica i voditeljka ovog jutarnjeg programa kaže da će krenuti “u pravo vreme kada kreće i novi ciklus naših života”.

“Uverena sam da ćemo početkom proleća ostaviti iza nas celu korona godinu sa svim njenim strašnim izazovima, iskušenjima, posledicama, i da ćemo biti spremniji i pametniji za sve što nas čeka. Nakon 20 godina aktivnog rada na televiziji bilo mi je potrebno vreme da svoje majčinske dane provodim potpuno mirna, spokojna i bez velike potrebe da se brzo vratim u televizijsku ‘arenu’. Period porodiljskog odsustva je bio poučan za mene jer sam uspela da neke stvari, okolnosti i prilike sagledam sa distance, što će mi pomoći da dodatno unapredim svoj pristup novinarskom poslu.”

Minja Miletić je za novi Nedeljnik u opširnom intervjuu govorila o srpskim podelama, žurki koja je izazvala buru na mrežama, novinarstvu i promenama u proteklih godinu dana…

“Ponoviću. Napravila sam grešku, tu grešku sam momentalno priznala i javno sve to rekla pozivajući građane da nikako ne slede moj primer za koji smatram da je bio duboko nepromišljen i vođen emocijama. Umesto propisane kazne, sama sam donela odluku da doniram više puta veći iznos u humanitarne svrhe. Nije to iskupljenje greha, nego nešto što sam osećala da treba da uradim. Uvrede i upiranje prstom u mene i medijska hajka koja je usledila nakon toga je u potpunosti potvrdila moje gorepomenute stavove koji se odnose na kontekst našeg društva koji vapi za histeričnim i opasnim etiketiranjem i targetiranjem.

Minja Miletić Foto: Nebojša Babić

Pretnje koje sam dobila su me ozbiljno dovele u dilemu da li da ukinem nalog na Tviteru, jer teško da biste mogli da poverujete šta su mi sve ljudi slali. Od psovki i najgorih uvreda do pretnji i kletvi meni i mom detetu. Svi ti “heroji” mogu da odahnu jer nikoga nisam prijavila, a da jesam momentalno bi me optužili da pravim od sebe žrtvu. Sve to što se dogodilo je jasan i dobar znak da u Srbiji nema povlašćenih kada je reč o “pijenju krvi” i kada nekoga treba “rastrgnuti”, bez udubljivanja u argumente i pozadinu cele priče. Možda je to znak da u Srbiji ima medijske slobode… Destruktivne medijske slobode. Nikada sebi nisam dozvolila da robujem onome što očekuje jedan deo Tviter zajednice. Znam da za njih nikada, niko od nas neće biti dovoljno “pravoveran” jer je to isključivo za njih rezervisano”, ispričala je ona, između ostalog u intervjuu za Nedeljnik.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare