Ključna stvar zbog koje mi ni danas ne živimo normalnim životom je ubistvo premijera Zorana Điniđića, ocenila je rediteljka Milica Kralj gostujući u jutarnjem programu "Probudi se" na NOVA S.

„Ja od 1996. godine idem, čini mi se – u istoj koloni i borim se za iste stvari. Normalno je da sam očekivala taj 6. oktobar. Bio me je strah, očekivala sam da će ljudi odgovarati za svoje postupke, makar pravno. To se, naravno, nije desilo“, rekla je Milica Kralj govoreći o danu kada je masovnim demonstracijama u Beogradu pre dve decenije okončana vladavina Slobodana Miloševića.

Te 2000. godine kada je, kako navodi, imala 27 godina, očekivala je da će moći da živi tako da je politika više uopšte ne zanima.

„Ja sam provela mladost po ulicama… Gledala roditelje koji su se dovijali , oca koji posle igranja predstave dolazi kući sa gajbom jabuka umesto honorara. Taj 5. oktobar je bila prilika da živimo normalno i ta prilika je ubijena tri godine kasnije. A, mi i dalje ne živimo normalno“, istakla je rediteljka.

Komentarišući činjenicu da se dnevna štampa, uz retke izuzetke, ne seća 5. oktobra, Milica Kralj ističe da je – veoma besna.

„Iskreno sam besna! U čije ime vi falsifikujete istoriju? Odakle vam pravo da se ne sećate jednog izuzetno važnog istorijskog datuma. U čije ime se ovo radi? „, upitala je ona.

Najavu da predsednidk Srbije baš na današnji dan treba da objavi mandatara nove Vlade, Milica Kralj ocenjuje – ponižavajućom.

„To je ponižavajuće isto kao i ovi novinski naslovi. On meni zaista može dase obraća na koju god hoće temu, on je meni jasan, meni nismo jasni mi, nije mi jasno da građani mogu do te mere da puste da budu poniženi. Šta mogu da urade? Mogu jednostavno da – udahnu duboko, isprave kičmu i kažu – hoću da imam državu, ne možete me tlačiti, ne možete me ponižavati, ne možete ponižavati mog kolegu. U svakoj profesiriji ima časnih ljudi, ne znam zašto se skrivaju“, istakla je rediteljka.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare