Foto: Milan Nikić/N1

U selu Drača, 15 kilometara udaljenog od Kragujevca, vojni helikopter Mi-35M nadletao je nisko iznad kuća i oduvao je deo crepa domaćina Radmila Brankovića, koji ga je pogodio u glavu dok je sedeo za stolom u bašti.

“ Veliki helikopter je neko vreme kružio iznad našeg zaseoka, onda kada je bio na visini od 60 metara dao je gas, a vazdušni stub od njegovog rotora
oduvao je dvadesetak crepova sa mog pomoćnog objekta. Crep mi je pao na glavu. Došla je hitna pomoć, a potom policija i vojna policija. U Univerzitetskom kliničkom centru su me primili, snimili i zašili četiri kopče na vrh glave“, ovako za N1 opisuje Branković nesreću koja mu se dogodila u petak.

On dodaje da je „sreća u nesreći što u tom trenutku nisu bile njegove unuke za stolom pored pomoćne zgrade“.

„Pio sam sok i gledao helikopter, jer oni tu često nadleću, valjda jedan pilot iz helikoptera tu u Drači ima rođake, pa je hteo da ih pozdravi“, dodaje za N1 Radmilo Branković.

Uviđaj su uradili pripadnici PU Kragujevac i Vojne policije.

Branković zaključuje da „neće tužiti za odštetu pilote helikoptera MI-35M“, ali da će pomno pratiti šta će vojska da odluči povodom incidenta.

U seoskoj kafani u Drači saznali smo da piloti helikoptera sa aerodroma Lađevci kod Kraljeva imaju rutu kojom preleću selo Drača, koje je, inače, geografski centar Srbije i da nije prvi put da se ne drže pravila službe, u kome ne piše da se nisko preleće i pozdravljaju rođaci.

Branković sa čalmom na glavi nije želeo da ga ekipa N1 fotografiše i snimi kamerom.

BONUS VIDEO: Prikaz sposobnosti Vojske Srbije „Granit 2023“ na aerodromu Batajnica

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar