Foto: Privatna arhiva

Dragan Nikolić iz Ljiga javio se našem portalu sa tvrdnjom da oko 90 stanova u Ljigu nema grejanje i da se stanari smrzavaju. Dodaje da su od početka grejne sezone imali samo desetak dana tople radijatore i da se čelnici opštine Ljig i lokalnog javnog preduzeća "Komunalac" tim povodom ne oglašavaju.

Nikolić za Nova.rs objašnjava da stanari tri zgrade u Ljigu, koja broji oko 90 stanova, od početka grejne sezone imaju problem sa grejanjem iako se, paradoksalno, nalaze na 70 metara od kotlarnice.

„Od 4. januara i pucanja glavnog voda grejanja ispred opštine, mi imamo problem sa grejanjem, tj. više nemamo nego što ga imamo. Iako bi morala po zakonu da postoji, u JKP ‘Komunalac’ ne postoji služba koja vrši intervencije, niti služba tj. broj telefona stalno dostupnog za prijavu kvarova. A najsmešnije je to što je od 1. januara povećana cena grejanja, odlukom Opštinskog veća, iako grejanje i nemamo“, objašnjava Nikolić.

Dragan Nikolić Foto: Privatna arhiva

Kaže i da su muke sa grejanjem počele sredinom marta 2021. godine, kada je došlo do pucanja više cevi glavnog voda, između ostalog i ispred njihove zgrade.

„Od sredine marta pa sve do kraja grejne sezone 15. aprila nismo imali grejanje. Niko nam nije ni za dinar umanjio niti jedan račun, a usluga nam nije pružena. Pred početak nove sezone nisu odradili ni tople ni hladne probe, što su prema zakonu dužni. Prvih 7-8 dana grejanje u našoj zgradi nismo ni imali, jer su onda kao nešto oni remontovali“, priča naš sagovornik.

Foto: Privatna arhiva

Tokom prvog hladnog talasa, od 12. do 17. decembra, kada se dogodio prekid električne energije na teritoriji opštine Ljig, kaže da nisu imali grejanje, ali da je nakon toga, sve do 4. januara i pucanja cevi glavnog voda bilo odlično.

„Računi nam stižu kao da je grejanje normalno, a mi se smrzavamo. Ako nama neko naplaćuje uslugu koju ne pruža to je onda ozbiljna prevara. Mi smo očajni i spremni da po završetku ove grejne sezone pozovemo medije i sve cevi javno isečemo i povadimo iz zgrade. Eto dotle je došlo“, zaključuje naš sagovornik.

BONUS VIDEO: Srbija zavejana Kako se živi bez struje, vode i grejanja

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare