Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

Dva uzastopna masovna ubistva koja su se dogodila u centru Beograda i kod Mladenovca potresla su celo društvo, ali su i mnoge podstakli da podignu glas protiv sveopšteg nasilja.

Dugo u Srbiji nije viđeno toliko jedinstvo među generacijama. Na protestima „Srbija protiv nasilja“ su i oni koji su devedesete proveli na ulicama, i studenti kojima stariji često zameraju da su pasivni, ali i oni koji tek stiču pravo glasa.

Među beogradskim srednjoškolicima ovih dana kruži poruka kojom jedni druge pozivaju da se organizuju i dođu u 18 sati ispred Doma Narodne skupštine.

„Radi se o našoj budućnosti i našem društvu“, poručuju srednjoškolci jedni drugima.

Pročitajte još:

U tragičnim događajima u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ i selima u blizini Mladenovca i Smedereva ubijeno 18 osoba, od kojih devetoro dece u „Ribnikaru“.

Ovaj traumatični događaji kao da su kod velikog broja mladih ljudi podstakli želju da i sami pokušaju nešto da učine protiv rasprostranjene promocije verbalnog i svakog drugog nasilja u društvu u kome odrastaju.

BONUS VIDEO: Protest „Srbija protiv nasija“ u 18 časova: Opozicija najavljuje tri moguća scenarija nakon današnje šetnje

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare