Prekid programa na svim televizijama povodom godišnjice masovnog ubistva u Duboni i Malom Orašju Foto: Printscreen

Mediji u Srbiji su večeras u 22.32 časova prekidom programa obeležili minut ćutanja u znak sećanja na žrtve masovnog ubistva koje se dogodilo 4. maja 2023. godine u selima Dubona i Malo Orašje.

Na današnji dan, 4. maja, navršava se tačno godinu dana od stravičnog masakra u selima Malo Orašje i Dubona kod Mladenovca. U krvavom piru Uroša Blažića stradali su Petar Mitrović (25), Nemanja Stevanović (21), Lazar Milovanović (19), Marko Mitrović (18), Aleksandar Milovanović (17), Nikola Milić (14), Kristina Panić (19), Dalibor Todorović (24) i Milan Panić (22).

U večernjim satima 4. maja 2023. Uroš Blažić počeo je svoj krvavi pir u Ravnom Gaju u Malom Orašju, kada je automatskom puškom pucao na okupljenu omladinu iz okoline koja se te večeri družila. Nakon toga se automobilom odvezao u Dubonu, gde je u školskom dvorištu pucao na okupljene, a potom pobegao.

Ubio je više osoba, devetoro mladih, a ranio njih 14.

Više javno tužilaštvo u Smederevu podiglo je optužnicu protiv Uroša Blažića zbog masovnog ubistva u selima Dubona i Malo Orašje, i on se tereti da je pucajući iz automatske puške i pištolja ubio devet osoba, od kojih dvoje bilo maloletno.

Blažić je pokušao da liši života još 20 ljudi, od kojih je 12 ranio.

Optužnicom su obuhvaćeni i njegov otac, ujak i brat od ujaka iz Kragujevca.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar