Foto: TANJUG/ MARKO ĐOKOVIĆ

Pesmama koje su pisali i čitali školski drugovi i prijatelji stradalih u masovnom ubistvu u Malom Orašju i Duboni, danas u 11 časova počeo je komemorativni program u Ravnom Gaju, jednom od lokacija gde se zločin dogodio. U toku dana biće prikazani i dokumentarni film „Nebeska družina“, sa svedočenjima o životu, uspesima i talentima ubijenih mladića, a potom sledi humanitarna fudbalska utakmica na kojoj će biti prikupljanja pomoći za nastavak oporavka povređenih.

Na godišnjicu masovnog ubistva, porodice, prijatelji i građani okupili su se na mestu stradanja mladića u Ravnom Gaju, u Malom Orašju.

Foto: TANJUG/ MARKO ĐOKOVIĆ

Nedaleko od tog mesta, na terenu FK „Ravni Gaj“, održava se komemorativni program, koji je počeo u 11 časova.

Foto: TANJUG/ MARKO ĐOKOVIĆ

Kako javlja N1, na početku događaja čule su se sirene, a građani su zaćutali u pomen žrtava.

Foto: TANJUG/ MARKO ĐOKOVIĆ

Nakon što su pročitane pesme koje su pisali i čitali školski drugovi, govor je održala Ivana Bošković, nastavnica petorice mladića iz Malog Orašja.

„Deco moja draga, nismo mogli da vas sačuvamo za budućnost, ali vam dajem reč da vas nećemo nikad zaboraviti. Dok bude glasa u nama, koji smo vas poznavali, pričaćemo o vama budućim generacijama. Ostale su fotografije, ostali su snimci, pre svega ostalo je pamćenje na vas“, rekla je profesorka.

Potom je održana je projekcija filma „Nebeska družina“.

Roditelji ubijene dece u „Ribnikaru“ pložili cveće u Duboni

Roditelji ubijene dece u OŠ „Vladislav Ribnikar“ položili su cveće u školskom dvorištu u Duboni gde su ubijeni Milan i Kristina Panić i Dalibor Todorović, a onda se uputili ka Malom Orašju gde su položili cveće i na spomenik u Ravnom Gaju, mestu stradanja šestorice mladića, prenosi RTS.

Pročitajte još:

Vučić i Vučević položili cveće

Predsednik Vlade Miloš Vučević položio je cveće zajedno sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem na mesta masovnih ubistva u Duboni i Malom Orašju i tom prilikom je poručio da Srbija nikada neće zaboraviti ubijene u tom masakru, koji se dogodio 4. maja prošle godine. Vučić je naveo da „država neće dozvoliti zločin bez kazne“.

„Kao predsednik, obećavam da država neće dozvoliti zločin bez kazne, pobedu zla nad pravdom i zverstva nad čovečnošću. Neka počivaju u miru“, navoe je Vučić u objavi na instagramu. 

Dokumentarni film, pa memorijani turnir u fudbalu

Danas će prvo biti prikazan polučasovni dokumentarni film pod nazivom „Nebeska družina“, održaće se recital, a nakon toga memorijani turnir u fudbalu.

Foto: Mladen Savatović/N1

Turnir će odigrati omladinske selekcije Crvene zvezde i Partizana. Turnir će biti i humanitarnog karaktera, a prikupljeni novac biće iskorišćen za nastavak oporavka povređenih.

Četvrtog maja prošle godine u Malom Orašju su ubijeni Nikola Milić (14), Aleksandar Milovanović (17), Marko Mitrović (18), Lazar Milovanović (19), Nemanja Stevanović (21) i Petar Mitrović (25) koji je preminuo 50 dana nakon zločina. U Duboni su ubijeni rođeni brat i sestra Milan (22) i Kristina Panić (19) i Dalibor Todorović (24).

Masovno ubistvo počinjeno je dan nakon višestrukog ubistva u osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu.

BONUS VIDEO: Malo Orašje i Dubona, zavijeni u crno

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare