Foto: Printscreen N1

Sedamnaestogodišnji Ivan Ivković iz Dubone ranjen je 4. maja kada je na njega pucao Uroš Blažić. Njegova majka, Milica Ivković kaže da se njen sin i dalje oporavlja. Smatra da je potrebno promeniti zakon kojim bi se za ovakva dela predvidela doživotna kazna zatvora.

Milica Ivković kaže za N1 da je njen sin sada stabilno i da se oporavlja od operacija.

„Polako kreće rehabilitacija i nadamo se da će prohodati. Sve je stalo i sve je podređno Ivanu i njegovim potrebama jer je nama kao porodici najbitnije da naše dete dođe kući i da opet bude sve normalno. Prividno normalno, jer više ništa nije normalno od tog 4. maja. Sve je stalo. Ivanov život je najviše promenjen, a i naš uz njega“, kaže Ivković.

Kako navodi, oporavak koji i dalje traje bio je pun uspona i padova.

Smatra da je potrebno promeniti zakon kojim bi se za ovakva dela predvidela doživotna kazna zatvora.

„Ne zna se šta je gore i crnje, ovo što je nas zadesilo ili ‘Ribnikar’. To su deca i mladi ljudi kojima je život tek počeo. Ubice nemaju ni trunke kajanja. Oni na neki način kao da nam se podsmevaju u lice na sve to. Život je stao u Malom Orašju i Duboni. Mladost kao da je nestala“, objašnjava ona za N1.

U noći 4. maja 2023. godine u Malom Orašju je ranjeno šestoro mladih, a petorica momaka je izgubilo život. U susednom selu Dubona koje pripada opštini Mladenovac, streljani su: rođeni sestra i brat, Kristina (19) i Milan Panić (21) i Dalibor Todorović (24 godine).

Povređeno je ukupno osam osoba, od toga, četvoro mladih: Ivan (16), Anđela (17), Andrijana (18), Nevena (20), i četiri osobe starosti između 40 i 50 godina.

Danas u Malom Orašju održan je komemorativni program tokom kog je prikazan dokumentarni film „Nebeska družina“ sa svedočenjima o životu, uspesima i talentima ubijenih mladića, a potom je održana fudbalska utakmica na kojoj je prikupljana pomoći za nastavak oporavka povređenih.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare