Foto: Privatna arhiva

Sofija, Lana, Minja... to su imena dece koja su nas proteklih meseci ujedinla i kojima smo sakupljanjem sredstava i humanitarnim akcijama uspeli da omogućimo šansu za život. Ova deca boluju od spinalne mišićne atrofije, teške genetske bolesti koja onemogućava kretanje, otežava disanje, a može da ima i smrtni ishod. Sada je pomoć potrebna i devetogodišnjem dečaku Ognjenu Stojanoviću, koji ima istu bolest.

Ognjen je rođen kao zdrava beba, pa se tako i razvijao do petog meseca kada su krenuli problemi. Počeo je slabije da se okreće, a kasnije nije mogao ni da sedi ni da stoji. Od tada je na rehabilitaciji u Specijalnoj bolnici za cerebralnu paralizu. Analizom krvi dijagnostikovana mu je spinalna mišićna atrofija, tip 3.

Ova bolest onemogućava hranjenje, disanje i hodanje.

Lek za ovu bolest je, na sreću, otkriven. Jako je delotvoran i zaustavlja progresiju. Ali Ognjenovi roditelji nisu u mogućnosti da mu ga priušte, i ovim putem pozivaju sve ljude dobre volje da doniraju sredstva kako bi Ognjen mogao da oseti radost hodanja i trčanja. Da bude kao i sva druga deca.

Pomozimo Ognjenu! Upišimo 319 i pošaljimo SMS na 3030. Njemu možemo pomoći uplatom na dinarski ili devizni račun, kao i putem linka e-doniraj.

Slanjem SMS poruke: Upišimo 319 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human319 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-469683-49

Uplatom na devizni račun: 00-540-0002139.6
IBAN: RS35160005400002139626
SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare