Foto:TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar je sinoć, gostujući na RTS-u, naveo da je do sada preminulo 14 lekara koji su bili u kovid crvenim zonama, dok ostali preminuli lekari, kako kaže, nisu imali nikakve dodirne tačke sa kovid zonama.

Lončar je danas, odgovarajući na novinarsko pitanje nakon otkrivanja spomen ploče doktoru Midoragu Laziću, odbacio kao netačan podatak koji je za portal Nova.rs nedavno izneo predsednik Sindikata lekara i farmaceuta Rade Panić.

Lončar je rekao da ostali (preminuli) lekari nisu imali dodirne tačke s kovid sistemom.

„Velika većina je starija od 75 godina, u penziji su, nisu radili u zdravstvenom sistemu ili su bili na bolovanjima. To su jedini tačni i provereni podaci i molim Srbiju da to zna“, rekao je ministar.

On je, insinuirajući na Radeta Panića, ocenio da „taj čovek nema sa zdravstvom nikakve veze“.

„Je l’ to onaj čovek koji je govorio da su ljudi u Srbiji umirali jer nema zaštitne opreme? A danas mu je teorija da su umirali jer je Batut imao loš protokol. Šta si bre ti druže radio? Sem što si plakao jedan dan, a drugi dan se smejao. Danas si ekolog, sutra si na izbornoj listi Lokalnog fronta“, istakao je Lončar.

Poručio je i da medicinskim radnicima neće moći niko da manipuliše.

„Nama je potrebno jedinstvo. Mi da trpimo političare u pokušaju, one koji misle da su neke zvezde i hoće da zloupotrebe zdravstvene radnike… Ljudi, odmaknite se od zdravstva“, naveo je ministar Lončar.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar