Lončar antivakserima: Dođite ispred mog stana

Društvo 26. okt. 202112:28 > 14:12
Podeli:

"Hoću da poručim svim tim ljudima koji su otišli na privatne adrese doktora Kona i Tiodorovića da to više ne rade, jer ni jedan ni drugi nisu krivi za bilo šta. Oni su moj izbor za članove Kriznog štaba i iza svake njihove odluke ili predloga stojim ja. Ja sam taj koji jedini može da bude kriv. Prema tome, nemoj da idete ispred njihovih stanova, dođite ispred mog", rekao je Lončar za Tanjug.

Podsećamo, grupa građana koja je sinoć protestovala protiv odluke o kovid-propusnicama, okupila se i ispred stana dr Predraga Kona, člana Kriznog štaba. Grupa je pozivala na njegovo hapšenje, a upućivali su mu i pretnje i uvrede. Epidemiolog se jutros osvrnuo na ove proteste:

„Moram jasno da kažem. Tu se skandiralo da sam ustaša i to veze sa istinom nema. Skandiralo se da sam zlikovac. To takođe veze sa istinom nema, ja sam epidemiolog, zlikovac je virus, a oni su se svrstali uz zlikovca. To treba da im bude jasno. Obraćam se svim građanima Srbije: Ne svrstavajte se uz zlikovce! Skandirali su da sam Mengele, a on se smatra najgorim zlom što postoji, to im zbog porekla nikada oprostiti neću. Na kraju su skandirali „uhapsite Kona“. Zašto da me bilo ko uhapsi? Da li je to zbog kovid propusnica? Stava prema vakcina? Ne! Nema apsolutno razloga da me bilo ko uhapsi“, rekao je Kon.

Inače, ovaj Član Kriznog štaba je poslednjih nedelja izlazio sa neuobičajeno oštrim izjavama spram epidemije koronavirusa u Srbiji. Kon, između ostalog, danima ponavlja da je neophodno pooštriti mere i važenje kovid-propusnica proširiti na 24 sata, ili makar od 17h do 01 h.

Kon je, prethodno, rekao i da zvanična statistika broja mrtvih od korone od početka epidemije u martu minule godine verovatno ne prikazuje tačan broj preminulih od virusa u Srbiji, potvrđujući, tako, spekulacije Ujedinjenih protiv kovida i tekstove nekolicine istraživačkih novinara na ovu temu.

BONUS VIDEO: Batajnica, crvena zona – pakao na zemlji

Komentari

Vaš komentar