Foto: TANJUG / DUSAN ANICIC / an

Akva park u Jagodini, najpoznatiji u Srbiji, biće otvoren za kupače i turiste 13. juna, izjavio je danas sportski direktor Jagodinskog sportskog saveza Zoran Gligorijević.

Pripreme traju već 20 dana i do početka kupanja sve će biti spremno, rekao je Gligorijević za Tanjug.

Akva park u Jagodini, sa sedam bazena od kojih je jedan olimpijskih razmera, i 800 metara tobogana, centar je turističke ponude Jagodine, uz Zoološki vrt, Muzej voštanih figura, Izletište „Potok“, Tržni centar „Vivo“, Muzej naivne i marginalne umetnosti…

Radnici su u „Akva parku“ promenili trsku na senicama, ofarbali drvene ležaljke ispod njih, obnovili tende nad restoranima i betonske tribinu uz bazene, koje služe za sunčanje, promenili polomljene pločice

Temeljno se čiste, peru i dezinfikuju svi delovi bazena, a čišćenje povremeno prekidaju pljuskovi.

Turistički radnici Jagodine ove godine, s obzirom na poziv da se zbog korona virusa letuje u Srbiji, očekuju mnogo turista.

Predsednik Skupštine grada Dragan Marković izjavio je ranije da je „interesovanje za odmor u Jagodini veliko iz cele Srbije“.

„Ove godine, imamo najavu iz Srbijavoza, da će svakodnevno iz Beograda za Jagodinu, dolaziti “Akva voz“, ne samo jednom sedmično kako je to bilo prošle godine a Beograđanje će dovoziti i voz „Romantika“, rekao je Marković.

Obezbedićemo uslove i pozvati sve koji žele da se lepo odmore da dođu u Jagodinu, dodao je Marković.

Akva park u Jagodini je najstariji u Srbiji, otvoren je 2007. godine, i dosada ga je posetilo oko 2,5 milion turista.

U Akva parku se nalazi i pet restorana sa oko 1.500 stolica, restoran brze hrane, kafe poslastičarnice, picerije…

Raspolaže sa više od 1.200 ležaljki i suncobrana.

U julu i avgustu u njemu spas od vrućine dnevno potraži i do 10.000 ljudi. Ima i parking prostor za 1.000 automobila koji je besplatan.

Besplatne, za goste, su i sve posete kulturno zavabnim programima na Letnjoj pozornici u „Potoku“, na kojima gostuju najeminetniji umetnici Srbije.

Besplatne su i brojne priredbe koje se tokom dana i uveče održavaju kraj bazena.

U sezoni Akva park zapošljava 100 do 120 radnika, među kojima je 25 spasilaca sa licencom.

Na bazenima svaki dan dužura lekarska ekipa Doma zdravlja, a najveća pažnja se poklanja higijeni, bezbednosti i zdravlju posetilaca, istakao je Gligorijević.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar