Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Krizni štab za borbu protiv koronavirusa doneo je odluku da nema ublažavanja protivepidemijskih mera, odnosno otvaranja ugostiteljskih objekata. Ipak, određene odluke i preporuke jesu donesene.

Naime, kako nezvanično saznajemo, odlukom Kriznog štaba revakcinisani građani Srbije moći će da se vrate u Srbiju iz inostranstva bez PCR testa i bez karantina.  Takođe, preporuka školama je da starije osnovce u školu pozivaju samo ako je neophodno zbog zaključivanja ocena.

Nova sednica Kriznog štaba održana je danas u 8 sati i na njoj se raspravljalo o trenutnoj epidemiološkoj situaciji u zemlji, efikasnosti mera u suzbijanju virusa, kao i o eventualnom popuštanju mera i otvaranju ugostiteljskih objekata.

Danas je, inače, tačno sedam dana kako je ugostiteljima odlukom Vlade onemogućeno da rade, a predstavnici medicinskog dela Kriznog štaba zalažu se za nastavak pomenutih mera. Protiv ovakvih ograničenja često istupa zamenik gradonačelnika Goran Vesić, a sve su prilike da će nova sednice doneti stare dileme – zdravlje ili ekonomija.

Epidemiolog i član Kriznog štaba Branislav Tiodorović najavio je ovakvu odluku uoči sednice, rekavši da „moramo da izdržimo još ovu nedelju sa postojećim merama jer je situacija u bolnicama teška“.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare